Beycuma beldesinde bulunan 4 Bin 772 metrekare yüzölçümündeki arsa üzerine hayırsever Akın Tatoğlu tarafından 80 yatak kapasiteli bağış yoluyla huzurevi yapılması talebi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirilmişti.Hayırseverin talebi doğrusunda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Beycuma Huzurevinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yatırım programına alınması uygun görüldü.Zonguldak Valiliğinde huzurevi yapım projesi işbirliği protokolü imza töreni düzenlendi.Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Vali Mustafa Tutulmaz, Hayırsever Akın Tatoğlu, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu,İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Terzi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Veli Köktürk katıldı.

Tutulmaz;‘Yeni huzurevlerine ihtiyaç var’

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasında,“Türkiye ortalamasının çok üstünde yaşlı nüfusumuz var. Bu yaşlanmayla beraber bazı ihtiyaçları da beraberinde getiriyor.Bugüne kadar İlimiz de 250 yatak kapasiteli 4 tane ayrı huzur evimiz var. Ancak bunlar yeterli değil. Devrek’te ihtiyaçları karşılayacak şekilde huzurevini devreye soktuk. Bunun kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmalar sürüyor.Beycuma beldesinin köyleri ile birlikte vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek önemli hizmeti gerçekleştirmiş olacağız. "dedi.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu iş insanı ve hayırsever Akın Tatoğlu'na teşekkür ettiler.Hayırsever Akın Tatoğlu'da çok mutlu olduğu söyledi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi