Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr İsmail Hakkı Özölçer, Bülent Ecevit Üniversitesinde basın mensuplarıyla iftar yemeğinde biraya geldi. 

İftar yemeğine, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Cemiyeti(KGD) Başkanı  Mustafa Emen, yerel ve ulusal basında görev yapan muhabirler katıldı.

İftar yemeğinin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr İsmail Hakkı Özölçer, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

‘Üniversitemizin en iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız’

Özölçer, “8 Nisan günü Cumhurbaşkanlığımızın prensipleri ile bu göreve atandık. Resmî gazetenin abonesiydik artık abonesi değiliz. Üniversitemiz epey bir yol katetti. 4 sene biraz pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle geride kaldık. Bütün üniversite bundan sonra elinden gelenin en iyisini yapacağız. Baya bir teveccüh var. Ben Zonguldaklı değilim ama 22 sene burada yaşadım. Sadece bu kent değil üniversitemiz için.Kenti evladımız gibi kendi malımız gibi sahiplendik. Hep birlikte çalıştık. Bizim aday olmamız farzdı. Allah’da bunu bize nasip etti. Bundan sonra sıçrama dönemi gerçekleştirmek istiyoruz. 92 yılında kurulan bu üniversitenin en iyi yerlere gelmesi için çaba göstereceğiz. Bunları düzelteceğiz inşallah. Bu Zonguldak için önemli bir müessese”

‘8 Nisan’dan sonra yeni bir sayfa açtık’

8 Nisan’dan sonra yeni bir sayda açtıklarını ifade eden rektör Özölçer, “Filyos projesi önemli. Bizi de büyütecek. Zonguldak’ı da büyütecek. Makinenin dişliler gibi. Basında başka dişi hepimiz beraber çalışmalıyız. Hiç kimse süperman değil. 20 senedir buradayız. Yanlış anlamayın. Hocalarda biraz asosyallik vardır. Kendi çalışmalarına fazla bağlanmıştır. Doktorama kadar gece 12’lere kadar çalıştım. Buradan sonra daha birlikte olacağız. Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için uğraşacağız.  8 Nisan’dan sonra yeni bir sayfa açtık. Biz ne yaptık ona bakın siz. 4 sene sonra da hal ve gidişimiz nedir bakacaksınız. Türkiye’nin diğer üniversiteleriyle karşılaştıracaksınız. Yapmış isek çok mu yaptık az mı yaptık siz ve halkımız değerlendireceksiniz”şeklinde konuştu.

‘Kalp dalar cerrahisi bölümü eksikliği giderildi’

 Özölçer, kalp damar cerrahisi eksikliğini giderildiğini belirterek,”Kalp damar cerrahisi bölümü personel eksikliği vardı. Bir kaç ay içerisinde tamam oluyor. Kalp damar ve cerrahi bölümü birada çalışacak. Şuanda en temiz şekilde çalışıyor. Bura için güzel birşey. Gerisini de yavaş yavaş yapacağız.”

‘15 Temmuz anıtını halka açacağız’

15 Temmuz Anıtının halka açılacağını ifade eden rektör Özölçer en iyi şekilde halka açacağız. Kesin açılacak. Oranın bir iki şeyi var. Nasıl çalıştıracağız. En iyisini bulmak istiyoruz. Daha çok Cafe şeklinde. Şuanda böyle bir imkan olmadığı için. Öğrencilerimiz ders çalışırlar. Orayla ilgili bir iki fikrimiz var. Pek çok şey düşünüyoruz. Şuanda orada otomatlar var”diye konuştu.

‘Tıbbı onkolok sorunumuz hat safada’

 Özölçer,”Tıbbi onkolok eksikliğimiz var. Hat Safa’da onkolok ihtiyacımız. Devlet hastanesinde iki tane onkolok var. Onlardan faydalanabilir miyiz diye düşündük. Bir süreye ihtiyacımız var. Bayram sonuna hastaneyle anlatabilirsek hastaneyle anlaşmak yeterli olmuyor. O işim üstündeyiz. Bir kaç görüşmemiz var. İnşallah olumlu sonuçlanır. Bizim imkanlarımız daha çok. Buranın atıl şekilde durmaması gerekiyor. Zaten bu hastalar özel hastalar. Bunlar kanser hastası. Gerekirse öğretim görevlisi bulacağız”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi