Çaycuma ilçe Teşkilatımın Mayıs ayı divan toplantısında konuşan Bural Erol şunları söyledi: 


TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİ
Türkiye, bir an evvel gerçek gündemine dönmelidir.
Türkiye’nin asıl gündemi;
-Enflasyondur, hayat pahalılığıdır, yağmur gibi yağan zamlardır.
-İsraf ve yolsuzluktur.
-Bitirilen tarım, yok edilen hayvancılıktır.
-Yapılan yanlış yatırımlar ve yürütülen yanlış politikalardır. 
Yanlış politikaların en dramatik örneklerinden birisi maalesef tarım ve hayvancılık politikalarıdır.
Daha ilkokul sıralarında öğretilirdi. "Türkiye dünyada tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriydi." Peki bugün durum ne?
-Devletin resmi kurumu TÜİK'e göre; 2021'de tarımda %2,2'lik küçülme gerçekleşmiş.
-Son 10 yılda çiftçi sayısı 1 milyon 56 binden, 530 bine düşmüş! Yani tam yarı yarıya azaldı...
Bunlar çok çarpıcı örnekler ve geleceğimiz adına endişe verici rakamlar.

"MİLLİ TARIM VE GIDA STRATEJİSİ" 
OLUŞTURULMALIDIR

Türkiye bir yol ayrımındadır. Gerekli tedbirler alınmadan artık yaşanan problemlerin düzelmesi de mümkün değildir.. İktidar bilmelidir ki; ekonomide yaşanan problemler, sümen altı edilerek, görmezden gelinerek, çözülemez.
Bu süreçten ancak problemlerle yüzleşip, köklü yapısal reformları gerçekleştirerek çıkabiliriz.. Yani gerçekçi olmaya, problemlerle yüzleşmeye, yapılan hataları kabullenmeye mecburuz, daha doğrusu iktidar buna mecburdur.!
Görünen o ki; küresel bir gıda krizi kapıya dayanmıştır. Gıda ve tarımda kendi kendine yeterlilik çok daha önemli hale gelmiştir.
-Bu yüzden artık gıda, tarım ve hayvancılığı öncelikli alan ilan edip; derhal bir "Milli Tarım ve Gıda Stratejisi" belirlenmelidir.
-Üreticiler, birlikler, kooperatifler, ticaret borsaları bu sürece aktif bir şekilde dahil edilmeli ve "seferberlik ruhuyla" yeni bir çalışma dönemi başlatılmalıdır...
-Bu çerçevede üretici borçlarında yapılandırmaya gidilmeli; kaynak kullanımı adı altında alınan haksız faizler silinmelidir.
-Ana para borçları uzun vadeye yayılmalı ve verilen destekler ciddi oranda artırılımalıdır. Aksi takdirde Türkiye, Allah korusun, yarın ekmeğe muhtaç hale gelebilir!

Aynı Anda ve Her Konuda Başarısız Oldular

- Türk Lirasını değersiz hale getirme,
- Piyasadaki faiz oranlarını fırlatma,
- Enflasyonu üç haneli rakamlara çıkarma,
- Bütçe açığını tarihi yüksek seviyelere getirme,
- Faiz giderlerini uçurma,
- İşsizler ordusunu ve cari açığı artırma,
- Merkez Bankası rezervlerini eritme ve güveni yerlerde süründürme başarısızlığının hepsi mevcut iktidara aittir. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Bu kadar başarısızlığın, bu kadar politika hatasının, bu kadar liyakatsizliğin odağı haline gelen bir iktidar başka bir ülkede olsa mahcup olur; “Ben bu işi yapamıyorum, elime yüzüme bulaştırdım.” der ve milletin hakemliğine giderdi.
Böylece insanları ve ülkeyi rahatlatırdı. Seçim sonucunda ya güven tazeler ya da iktidarın işin ehli kişilere teslim edilmesine vesile olurdu. Heyhat ne mahcup olan ne gerçekleri gören ne de milletin halinden anlayan var! (Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi