Zonguldak’ta açıldığı günden bugüne ilklere imza atan ve aldığı başarılarla adından oldukça söz ettiren Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Romanyalı çocukları Zonguldak’ta ağırladı. 
7’den 70’e kurdukları halkoyunları ekiplerinin yanı sıra latin dansları, modern dans, tango gibi branşlarda da adından oldukça söz ettiren Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, bu sefer ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Romanya’dan gelen ve ağırlığı çocuklardan oluşan 42 kişilik  heyeti Zonguldak’ta ağırlayarak 5 gün boyunca kenti ve kent kültürünü tanıttı. 
42 kişilik grupla Romanya’nın Calaraşi kentine bağlı Dorabantu ilçesinden davet ettikleri ‘Ansambul Spicul Dorabantu’ grubu kentte düzenlenen 23 Nisan 2019 Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ev sahipliğinde Zonguldaklı çocuklarla buluştu. Dernek Başkanı Ali Arslan, yapılan etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “Kentte halkoyunları ve dans camiasındaki rutini değiştirip daha kaliteli ve daha eğlenceli bir bakış açısıyla kurduğumuz derneğimiz, bugün görüyoruz ki büyük bir aile olarak başarılı işlere imza atıyor. Bugün bulunduğumuz noktada kalabalık bir aile olduk ve her geçen gün büyüyoruz. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da bir değişiklik yaparak, Zonguldak’ta bulunan çocuklarımızla Romanya’da ki çocuklarımızı buluşturmak istedik. Bu anlamda Romanya’nın Calaraşi kentine bağlı Dorabantu ilçesinden davet ettiğimiz ‘Ansambul Spicul Dorabantu’ grubumuzdan olumlu yanıt aldık ve kentimizde ağırladık. 1’inci Çağdaş Anadolu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliğinde Romanya’dan olan heyetimizle birlikte Zonguldak Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti karşılıklı hediyeler verildi. Sonrasında heyetimiz ile birlikte Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesi’ni ziyaret ederek tarihi ve kültürel etkinlikte gerçekleştirdik. Ayrıca kent merkezinde bulunan önemli noktalara da çocuklarımızı getirerek kentimizi elimizden geldiğince tanıtmaya çalıştık. 23 Nisan tarihinde ise Valiliğimiz tarafından Valilik Binası önünde gerçekleştirilen etkinliklerde ve Zonguldak Merkez Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliklerde Romanya’lı çocuklarımız gösteri yaptılar. Ayrıca Zonguldak İlkokulu, 67 Burda AVM ve 467 İlkokul’nda  gösterilerimiz oldu. Heyetimiz kentte bulunduğu 5 gün boyunca Zonguldak  Öğretmenevi’nde konakladı ve bu süreçte çocuklarımızın her isteğini kusursuz şekilde karşılayan Kurum Müdürümüz Osman Ocaksönmez başta olmak üzere tüm personeline, gösteri yaptığımız okullarımız idari kadrosu ve öğretmelerine teşekkür ediyoruz. Heyetimiz kentten ayrılırken en kısa zamanda bizleri de Romanya da görmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdiler” ifadelerine yer verdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi