Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, gazetecileri üniversite personeli ile karıştırdı

 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, basın mensupları için düzenlediği iftar davetinde basın mensuplarını rencide edecek  gayrıciddi davranışları nedeniyle büyük tepki topladı.

Kuruluşundan itibaren üniversiteye büyük destek veren ve her platforma üniversitenin sorunlarını dile getiren Zonguldaklı gazetecilere adeta “hava atan” ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in, “ Beni diğer rektörlerle karıştırmayın. Ben gazetecilere 100 üzerinden not veririm, gereksiz sorular sormayın, bana ulaşamazsınız, Hakan Hoca’ya ulaşın” şeklindeki sözleri davete katılan gazeteciler üzerinde şok etkisi oluşturdu.

Ayağının tozu ile gazetecilere fırça atmaya kalkışan Rektör Özölçer’in bu tavrına karşı bazı gazeteciler itiraz edip, ciddiyete davet ederken, bazı basın mensuplarının sessiz kalması gözden kaçmadı.

Rektör Özölçer’in Ramazan ayında kendisinin verdiği bir iftar davetinde misafirleri olan gazetecilere karşı kaba ve rencide edici uslup kullanması ve kendini beğenmiş tavırları yoğun eleştiri alırken, aynı tavırların daha fazlasını üniversite personeli ve üniversite öğrencilerine de gösterdiği, kız öğrencilerin kılık-kıyafetine müdahale edip, hakaret edici sözlerle hitap ettiği şeklindeki iddialar da gündeme geldi.

Rektörün davetine katıldığına pişman olan gazeteciler, gayriciddi tavırlar karşısında “ Lütfen ciddi olun rektör bey ! Bu üniversiteden senden önce çok rektör geldi geçti, hiçbiri senin gibi kendini beğenmiş tavırlar sergilemedi. İlk önce, milli geleneklerimizde misafirin ne anlama geldiği ve misafire nasıl davranılması gerektiğini öğrenmen gerekiyor. Gazetecilerin senin not vermene ihtiyacı yoktur, ancak aynı gazetecilerden daha ilk sınavında iyi not alamadın” şeklinde konuştular.

BAKANI SEVERİM VEYA SEVMEM

İftar davetinde ZBEÜ eski Rektörü, şimdiki Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer ile ilişkilerinin iyi olup olmadığını soran gazetecilere de tepki gösteren Rektör Özölçer’in “ Bakanı severim veya sevmem” şeklinde yanıt vermesinin nedeni de anlaşılamadı.

İLETİŞİMSİZLİK OLAYI

Rektör Özölçer’in, göreve başlamasının ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’nin başına adağı akademisyenin, basın mensupları ile iletişim kurmaktan uzak oluşu, aynı şekilde gayriciddi tavırlarla gazetecilere laf yetiştirmeye çalışması da eleştiri konusu oldu.

ZGC ve KGD sessiz kaldı

Bir iftar davetinde, davete icabet eden gazetecilerin davet sahibi ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer tarafından adeta “azarlarcasına” susturulmak istenmesi, gazetecilere not vermekten söz etmek gibi gayriciddi uslup kullanması ve rencide edici tavırları karşısında davete katılan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve Karaelmas Gazeteciler Derneği temsilcileri tarafından sessiz kalınması da tepkiyle karşılandı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi