MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversi Hastanesi  Onkoloji bölümünde tek olan Prof.Dr'un istifa etmesinden dolayı Zonguldak’ta kanser hastaları için büyük sıkıntı ve mağduriyet oluşturduğunu söyledi.
Zonguldak için mecburi hizmeti olan Onkoloji uzmanlarına kadro açılması gerektiğini belirten Varol Demirköse, atama yapılıncaya kadar da halkımızın mağdur edilmemesi için bir an önce yakın illerden onkoloji uzmanı geçici olarak Zonguldak’ta görevlendirilmesi çağrısında bulundu.

Varol Demirköse yaptığı açıklamada, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversite Hastanesi  Onkoloji bölümünde tek olan Prof.Dr. istifa edip İstanbul’a gideceğinden Zonguldak’ta onkolog ihtiyacı mevcut olup bu durum kanser hastaları için büyük sıkıntı ve mağduriyet oluşturacaktır. ZBEÜ onkolog öğretim üyesi için 2 defa ilana çıkmasına rağmen kimse başvuru yapmadığı için onkolog ihtiyacı giderilememiştir. Bakanlık Zonguldak için mecburi hizmeti olan Onkoloji uzmanlarına kadro açmalı ve atama yapılıncaya kadar da halkımızın mağdur edilmemesi için bir an önce yakın illerden onkoloji uzmanı geçici olarak görevlendirmelidir. Covid-19 virüsü ile büyük mücadele ettiğimiz bir zamanda ilimizdeki sağlık kadrosuna takviye yapılmalı, canla başla çalışan sağlıkçılarımıza destek olunmalıdır.” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi