YAPILANDIRMA NETLEŞTİ

Son zamanlarda gündemden düşmeyen borç yapılandırma kararı netleşti. Vatandaşlar ise konuya ilişkin detaylı bilgi almak için arayışa geçti. Kamu alacakları yeniden yapılandırılacak, borçların cezaları kaldırılacak. Borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriliyor

Ulusal basında yer alan habere göre kamu alacakları yeniden yapılandırılacak, borçların cezaları kaldırılacak. Borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriliyor. Vergi dairelerine olan 21 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiliyor. Endeks dışındaki yüksek öğretim kredi borcu taksitle ödenebilecek. 2,5 milyon sürücünün ceza puanları siliniyor. 10 bine yakın ehliyet iade edilecek.

İCRA BORÇLULARINA MÜJDE

2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak. Cumhurbaşkanı; "Şimdi de aynı uygulamayı vergi dairelerimize vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz." dedi.

CEZA PUANI SİLİNECEK

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Son 5 yılda ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış aldığımız tüm tedbirlere rağmen kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanlarında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi. Bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum."

(Haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi