Zonguldak Karaelmas Kadın Kooperatifi tarafından doğal ürünlerden elde edilen gıdalar ve geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen ürünleri sergisi ve satış standı çok büyük ilgi gördü.

Esas 67 Alışveriş Merkezinde bir haftadan beri açık olan Karaelmas Kadın Kooperatifi ürün sergisi ilgiyle karşılandı.

Kooperatif Başkanı Sevgi Alay yaptığı açıklamada vatandaşların ilgisinden son derece memnun olduklarını ifade etti.
Kısa bir süre önce İstanbul Beşiktaş'ta düzenledikleri sergi ve satış tanıtımdan sonra Zonguldak'ta ikincisini açmanın mutluluğu içinde olacağını ifade eden Sevgi Alay, "Dezavantajlı kadınlara ekonomik anlamda istihdam oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sevgi Alay, "Zonguldak Karaelmas kadın Kooperatifinin kuruluş amacı, kadınlara istihdam yaratmak için yola çıktık. 15 kadın yola çıktık ve şu anda 30 üyemiz var. 3 ay önce kurulduk ve destek aldık. Projemizi Sosyal İl Müdürlüğü'ne sunduk ve destek aldık sonra Sayın valimiz de destek verdi. Daha sonra İstanbul'dan teklif geldi. İstanbul Beşiktaş'ta stand açtık orada çok güzel kendimizi ifade ettik tanıttık sonra Zonguldak esas 67 AVM' ye sunduk ve kabul ettiler ve burada stand açtık şu an çok başarılı şekilde ilgi var halkımızdan Zonguldak'ta ilk defa bir kadın kooperatifi'nin kurulmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda da diğer avantajı kadınlar oluşturun için mutluyuz.
Standımızda Kendi ürettiğimiz doğal ürünler var geri dönüşümden elde ettiğimiz ürünler var. Örneğin eski kotlardan örnekler ve çantalar yapıyor. Kadınlarımız dikiş atölyesinde sepeti atölyemiz var, sepet örgüsü önce kurt şeklinde açıldı. Hocamız var halk eğitimden istediğimiz sepet örülüyor amaç zaten meslek öğrenip ürettiklerini satıp istihdam sağlaması amacımıza ulaştık. Artı geri dönüşüm kendi yeteneklerine potansiyel olarak ortaya çıkartmaları için fırsat verildi.  Bu şekilde bir ekip olarak çok hızlı şekilde çalışıyoruz.Satışlarını gerçekten çok güzel"dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi