Zonguldak’ta Valilik binası önünde Bilimsel Eczacılığın 183’üncü yılı nedeniyle çelenk töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Zonguldak Eczacı Odası Başkanı
Ayşegül Kara ve üyeler katıldı.

Oda Başkanı Ayşegül Kara törende şunları söyledi;

“Bugün Bilimsel Eczacılığın 183. yılını kutluyoruz. Birinci basamak sağlık sunucusu olarak pandemi süresince büyük özveri ile çalışan, toplum sağlığını aldığı eğitim gereği önceliği yapan meslektaşlarıma ve eczane teknisyenlerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Öncelikle eczane güvendir diyorum. İlaç ve gıda takviyelerinin internet değil eczaneden alınması gerekliliğini vurguluyorum. 
Eczacı en yakın sağlık danışmanınızdır. Türkiye’nin her noktasında sağlığınız için hizmet vermektedir. Pandemi süresince sağlık sektörünün vazgeçilmezi olan kamu ve serbest eczacılarımız 24 saat kesintisiz hizmet vererek meslek hakkı almayı hak etmiştir.
Dünya ve ülke ekonomilerindeki hızlı değişikliklerden ve dövizdeki dalgalanmadan ilaç sektörü de olumsuz etkilenmiştir. Hammadde ve ambalaj fiyatlarındaki artış sebebiyle ilaç yoklukları yaşanmaktadır. İlaç yokluğunu ortadan kaldırmak ve hastalarımızı daha fazla mağdur etmemek için İlaç Fiyat Kararnamesi’nin bir an önce düzenlenmesi gerekmektedir.
Artan eczane giderleri karşısında en kısa sürede önlem alınmazsa eczane hizmetleri sürdürülebilir olmayacak ve eczanelerimiz büyük ekonomik yük altında kalacaktır. Bunun yanında bugün sayısı 60’ a ulaşan Eczacılık Fakültelerinin yeni mezun eczacılarımıza istihdam sorunu yaratacağı da açıktır.
Eczacılık mesleğini yaşanan tüm sıkıntılara rağmen büyük bir özveriyle yaparak topum sağlığına katkı vermeye devam eden tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Bayramı’nı kutlarım.”

HABER ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi