Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Osman Bekaroğlu, "Emekliler olarak terk edildik. Ekonomik, sosyal, kültürel, ekonomik ve demokratik haklarınız yok edildi" dedi.

İnsanca yaşayabilecek bir maaş istediklerini ifade eden Osman Bekiroğlu şunları söyledi 


"Kymetli emekli dostlarım; ülkemizin içinde bulunduğu zor şartları biliyoruz. Ancak bu ülkeye yıllarca emek verip hizmet etmiş olan yüz akı emekliler olarak terk edildik. Ekonomik, sosyal, kültürel, ekonomik ve demokratik haklarınız yok edildi. Diliyoruz ki  emeklerin bu ülkenin en Saygın insanları olsun istiyoruz İnsanca yaşayabileceğimiz bir ma.aş, yaşanabilir bir çevre, laik demokratik sosyal bir hukuk devleti istiyoruz  Bu onurlu mücadelede bütün emekli kardeşlerimize bir çağrımız var;  Ekmeğimize, aşımıza, geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Şimdi birlik olma zamanı. Açlık sınırı altında kalan bütün emekli dostlarımızı birlikte olmaya davet ediyoruz. En düşük emekli maaşı 5.500 TL olmasını istiyoruz  Ödenen ikramiyelerin resmi ve dini bayramlarda dörde çıkarılmasını istiyoruz. Birlikte olursak başaracağız .Yaşasın emeklerin birleşik sendika mücadelesi . Emeklilere verilen zamları zamanında iyi bulmuştuk fakat son gelen zamlardan dolayı o verilen zamlar hiçe sayıldı,  sıfıra çıktı. Bizler geçinemez durumua geldik. Vatandaş çarşıds  bir çay bir simit yiyecek furumu dahi kalmadı.

Temuz auında gelecek zamların iyileştirilmesini istiyoruz, insanların geçinebileceği bir zam istiyoruz. Sağlıkta  ilaçlarınızdan kesinti olmamasın stiyoruz. özel hastanelerde muayene olabilmek istiyoruz."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi