Tüm Yerel Sen Zonguldak İl Temciliği ülkede yaşanan enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüm Yerel Sen Zonguldak İl Temsilcisi Melih Kumbas, ülkede son 20 yılın rekor enflasyonun yaşandığını söyleyerek,yaşanan enflasyonun altında halkın ezildiğini ifade etti.

Kumbas yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“EMEK EN YÜCE DEĞERDİR!"
2021 Yılından itibaren ve her gün, her öğün insanlarımızın alın terleri Enflasyon canavarının boğazında,Evlerinin mutfak bütçesini artık yapamaz hale gelmiş Kadınlarımız var bu ülkede!son 20 yılın rekor Enflasyonu yine Ekonomistlerin Faizle savaşının sonucunda ortaya çıkmaktadır. Üreticinin tarladaki maliyetinin tezgahlardaki fiyatı 10 katına çıkıyorsa burada ezilen Emekçilerdir, Halktır! TÜİK verilerine göre 2022 Nisan ayı Enflasyonu %69.97! ama bu enflasyonu bir de kadınlarımıza,evlerine ekmek götüren emekçilerimize, emeklilerimize,çiftçimize,ücretli çalışanlarımıza sormak lazım onların yaşadığı ya da yaşamak zorunda kaldığı enflasyon kaç ? Açıklanan rakamlar halkımızın çektiği zorluğu bile yansıtamamaktadır. Oysa ki enflasyon %100 leri bile geçmişken derhal ve gecikmeden yasal düzenlemeler yapılarak Enflasyon karşısında ezilen insanlarımızın temel ihtiyaçlarına ulaşmalarını sağlayacak Sosyal Devlet ilkeleri ölçüsünde tanzim satış noktaları Ülkenin her noktasında açılmalıdır!Ücretli çalışanların, Emeklilerin Maaşlarında Aylık Enflasyon farklarının ödenerek, Enflasyon karşısında alım gücünün her geçen gün düşmesini bir nebze olsun rahatlatacak bu önlemin uygulamaya geçmesini Hükümetten bekliyoruz. Uzun süren kış döneminde Kömürün Başkentinde bile insanlarımız kömür alamamış ve bu kışı zor koşullarda geçirmek zorunda bırakılmıştır. Artan Elektrik faturalarının hanelere yükü her geçen gün artmış ve insanlarımız Kira, Kömür ve Elektrik giderlerinin gelirlerinin %70’ni bu üç kaleme harcayarak kalan ücretle Beslenme ,Eğitim,Sağlık gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmıştır! TÜM YEREL SEN Sendikası olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda son iki yılda ücretlerde ve gelirlerde yaşanan kayıplar %70 oranında ulaşmış görünmektedir,  yaşanan ekonomik krizin sorumlusu Emekliler, Çalışanlar, Ev Kadınlarımız değildir!İnsanlarımızın daha sağlıklı ve mutlu olacağı adil bir düzenin uygulanması için derhal ve çok acil bir biçimde belirttiğimiz çözümler uygulamaya konulmalıdır. Her haneye önümüzde ki süreçte destek fonları yaratılarak temel ihtiyaçların karşılanması ve ücretlerde Asgari Ücrette, Emekli Aylıklarında ve Çalışanların, Memurların Maaşlarında aylık Enflasyon farklarının ödenmesi TEMMUZ ayı zam oranlarının güncel Enflasyon oranın üstünde en az %70 zam yapılarak ve üreticinin ve halkın korunmasına yönelik tedbir ve yaptırımların uygulamaya konulmasını ilgili kurum ve yetkililerden bekliyoruz.
İnsanca yaşam her vatandaşın hakkıdır ve bu hak yönetenlerin insiyatifine bırakılamayacak kadar kıymetlidir. Unutulmasın ki!”

(Haber-Ercan Demir

Editör: Haber Merkezi