İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli,  Ereğli Tepeören Cemaller ve Elmacık köyleri Kozlu'ya bağlanmak için vatandaşları ve muhtarları  imza kampanyası başlatabilir" ifadesini kullandı.


Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Kara veri, Kozlu'ya sınır olan Ereğli ilçesine bağlı cemaller Tepeören ve Elmacık köylerinin kolye bağlanması gerektiğini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Gazeteci Ercan Demir'in hazırlayıp sunduğu ve Kanal Z'de canlı olarak yayınlanan Ercanla Objektif programına telefonla katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, "Kozlu ile sınır köyleri olan Ereğli'ye bağlı olan Tepeören, Kozlu'ya bağlanırsa Kozlı'ya OSB açılarak ekonomik girdi sağlayabilir fakat Tepeören Ereğli'ye bağlı olduğu için bu şansı yok acaba il genel meclisi böyle bir çalışma yapılabilir mi" sorusuna, "Sadece Tepeören değil cemaller ve Elmacık köyü ileride bağlanması gerekir.Bu konuda o köylerde yaşayan muhtarlarımıza vatandaşlarımıza büyük bir iş düşüyor imza kampanyası başlatılabilir" ifadesini kullandı

"Bu çok önemli bir konu ben yıllardır bu konuyu dillendiriyorum. Sadece Tepeören ile değil Cemaller ve Elmacık köylerinin de Kozlu'ya katılması gerektiğini söylüyorum. Neden çok doğru bir şey dillendirildi, şu anda burada. Kozlu'nun organize Sanayi bölgesine ihtiyacı var. Bu noktada eğer o köyler Kozlu'ya bağlanırsa Kozlu ilçesinin mücavir alanında geçecek.Bu konuda muhtarlarımızla vatandaşlarımızın harekete geçmesi gerekiyor talep etmeleri gerekiyor.
Tepeören cemaller ve elmacık köylerinde imza kampanyası başlatılabilir. Bu köylerde yaşayanların %56 va daha fazlası imza atarsa bu işi devamı gelebilir.İmza kampanyası ile süreç başlamış olacak ve devamında bu imza kampanyası sonuçları meclise geliyor onun devamında ilde bir kurul var ona gidiyor ve ve ardından da işleri bakanlık onayı gerekiyor. Tabii ki bunun içinde bir başlangıç yapılması gerekiyor.

BOLU VE DÜZCE  PROJEYE ENGEL OLDU

Alaplı Gümeli ile Bolu Yedigöller arasındaki orman  yolunun yapımı konusunda ki soruyu cevaplandıran İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, "Düzce ve Bolu projeye engel oldu. Projeyi istemediler" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi