Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği ( ZONSİAD ), Almanya Çaycumalılar Derneği'nin organizasyonu ile 8-14 Mayıs tarihleri arasında Almanya'da düzenlenen " TİCARİ BULUŞMALAR" etkinliğine katılacak.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ve ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, kalabalık bir heyetle Almanya'ya gidiyor. Çoğunluğunu Zonguldaklı iş insanlarının oluşturduğu heyet Almanya'da Türk ve yabancı iş insanları ve firmalarla ticari görüşmeler yapacak, Zonguldak'a yatırım yapılması için ilimizin yatırım ve ekonomik potansiyeli anlatılacak, özellikle Almanya'daki Türk iş insanlarına " eve dönüş" çağrısı yapılacak.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, " ZONSİAD, TSO Başkanımız Sayın Metin Demir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ahmet Karayılmaz'ın da katılımı ile Almanya'da Çaycumalılar Derneği'nin organizasyonu ile gerçekleşecek olan ticari buluşmalara katılacak, Türk ve yabancı iş insanlarına ilimizin yatırım potansiyeli ve ekonomik değerleri anlatılacak. Yabancı iş insanlarına Filyos Projesi ve yatırım olanakları anlatılarak, ilimize yatırım çağrısında bulunulacak. Bu arada özellikle Almanya'da yaşayan Zonguldaklı iş insanlarına ZONSİAD tarafından hazırlanan EVE DÖNÜŞ PROJESİ' çağrısı yapacağız. Almanya'daki ticari görüşmelerin olumlu sonuçları olacağını düşünüyoruz. Almanya ziyaretimiz sırasında başta Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği olmak üzere, konsolosluklarımız, ESSEN ve  DORDMUND Belediye Başkanlıkları,Türk dernekleri ve STK'larını ziyaret edeceğiz." şeklinde konuştu.

HABER : Ersin Çorbacı

Editör: Haber Merkezi