Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında  Huzurevi sakinleri için etkinlik gerçekleştirildi.
Huzurevi sakinleri etkinlikte eğlenceli ve heyecanlı dakikalar yaşadılar.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz ile Yusuf Emre Yalçınkaya'da etkinlikte hazır bulundu.
İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Kilimli Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gülden Ak , Fatih Halk Eğitim Merkezi ve akşam Sanat okulu Müdürü Türkan Toygar,ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Rahşan Turgal, Şiddeti Õnleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nurhan Yaban ve Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fatma Erkadam'dan oluşan takımlar karşılıklı bocce oynadılar. Çekişmeli geçen oyun sonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Etkinliği izleyen huzurevi sakinleri de çok mutlu olduklarını ve bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü büyüklerin ellerinden öptü.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ANLAMLI BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü yaptığı açıklamada,kadına yönelik şiddetle mücadele de bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında dün Sayın Valimizin talimatları ile İl Müdürlüğü binasında şehit ailelerimizle birlikte hem de kurumumuzdan hizmet alan ailelerimiz ile birlikte güne kahvaltı ile başladık. Bugün de kurumlarımızın kadın müdürleri ile birlikte bir farkındalık oluşturmak amacıyla bocce turnuvası düzenledik. Bugün aynı zamanda kadın konuk evinde kalan kadınlarımızın el emeği ürünü olan ve halk eğitim merkezi ile ortaklaşa yapmış olduğumuz bir çalışma neticesinde onların elemeği ürünlerimizi bugün sergiledik.  Amacımız burada hem kadına yönelik şiddetle mücadele anlamında bir farkındalık oluşturmak, hem de kadınlarımızın üretmiş olduğu el emeğini sergilemek için yapmış olduğumuz programda tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kadınlarımızın en kötü günün böyle olsun."

KADINLARI GÜÇLENDİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, kadınlara güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:
"Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak kadınları güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda kurumumuzdan hizmet alan kadınlarımız ile birlikte bir kooperatif kurduk. Amacımız bu kooperatif ile birlikte kadınlarımızı güçlendirebilirmektir. Kadınlarımız burada  hamur işi yaparak ,su böreği açarak, mantı yaparak onları da hem kadın eli değen ürünlerimizin daha sağlıklı olduğunu bilmemiz hem de onları satarak ailelerinin bütçesine katkı vermeye çalışıyorlar."

SLOGANIMIZ GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE..
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, " Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye sloganının gerçek olduğuna tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu kapsamda kadını ne kadar güçlendirebilirsek aile yapısını da bu anlamda güçlü olabileceğini ve Türkiye'nin de güçlü kadın ile birlikte güçlü ailelerle birlikte daha da güçleneceğine inanıyoruz." diye konuştu.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi