Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, memurlara ve emeklilere verilen zamların düşük olduğunu belirtti.
Kanal Z’de katıldığı Ercanla Objektif Proğramı’nda Gazeteci ve Köşe Yazarı Ercan Demir’in soruların yanıtlayan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, memurlara ve emeklilere verilen zamların düşük olduğunu  ifade etti.

KAMU-SEN, ÇALIŞAN VE EMEKLİNİN SESİ OLDU..
Kamu-Sen’in kamu çalışanına ve emekliye ses olduğunu ifade eden Mithat Bülent Bağcı, alınan zammın bir toplu sözleşme kazanımı olmadığını belirtti ve “Memur-Sen de dersine çalışmadı” şeklinde konuştu.


YENİDEN TOPLU SÖZLEŞME ŞART
Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, mevcut toplu sözleşmede alına sonuçların kamu personelini ihtiyaçların karşılamaktan uzak olduğunu belirterek yeni bir toplu sözleşmenin yapılması gerektiğini ifade etti.


MEMUR-SEN ÜYESİ OLMAYANLAR KAMUDA YÜKSELEMİYOR. MÜLAKATLAR KALDIRILMALI
Görevde yükselme tartışmalarında adaletsizlik yapıldığını belirten Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, “Çok tartışılan mevzulardan biri de görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları. Bu konuda yönetmelikler var ancak mülakatlarda Memur-Sen üyesi olmayanların hiçbir şansı olmuyor. Yani Memur-Sen’e üye değilsen yükselme şansın hiç yok. Bu adaletsizlik değil de nedir.” dedi.


YANGINDAN MAL KAÇIRIYORLAR SANKİ
Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili konuşan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, “Maalesef yangından mal kaçırır gibi hareket ediliyor. Bir çok eksiklikler var” dedi.

Toplu sözleşme hükümleriyle birlikte sözleşmeli öğretmenlik tarih olacak olmasını ise, “Bu sevindiricidir elbette. Çünkü geç bile kalındı. Çokta iyi oldu” ifadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi