Cumhuriyet Halk Partisi  Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kız Meslek Lisesi’nin koruna kararının kaldırılarak yıkılmasının önünün açıldığı karara tepki gösterdi. CHP’li Yavuzyılmaz, okulun yıkılarak otoparka dönüştürülmesine izin vermeyeceklerine dikkat çekti.


CHP Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kız Meslek Lisesi üzerinden hayata geçirilmek istenilen ‘rant oyunu’ devam etmektedir.Kültür ve Turizm Bakanlığının Ankara Bölge İdaresine yaptığı itiraz üzerine alınan bu karar nihai değildir. Bu konuda ki hukuki süreç elbette devam edecektir.Türlü arayışlarıyla, eşi benzeri görülmemiş bir ısrarla, bakanlıklar üzerinden baskılar kurularak, kültür varlığı tescil kararını bile bozduran bu zihniyet en çok Zonguldak’a zarar vermektedir.
Söz konusu talan olunca büyük bir ihtiras ile hedefe kitlenenleri, şehrimizin gündemini, enerjisini yıkım – rant formülleri ile çalanları, Zonguldak halkının vicdanına bırakıyorum.Cumhuriyet kadınının sembolü olan okulumuzun yıkılarak bir otoparka dönüşmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi