Kozlu müzik festivaline eleştirenlere sağda ve solda yobazlar var diyen Ali Bektaş'a bazı kesim ve gazeteler tarafından yapılan eleştirilere Kozlu Belediyesi açıklama yaptı. 
Kozlu Belediyesi’nde yapılan açıklamada Başkan Ali Bektaş’ın sözlerinin çarpıtıldığı ve siyasi rant sağlamak istendiği vurgulandı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş,; uçurtma şenliğinde müzik festivali eleştirenlere sağda ve solda yobazlar var açıklaması yapmıştır. Başkan Ali Bektaş’ın sözlerinin çarpıtılmasını İfade eden açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“28 29 30 31 Temmuz arasında yapılacak olan müzik festivali üzerinden Belediye Başkanımızın yaptığı açıklamalar çarpıştırılıp siyasi rant sağlamaya çalışılıp yapılacak olan müzik festivaline gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Unutmamalıyız ki yıllardır festivaller için Kozlulu vatandaşlarımız kilometrelerce yol gidip festivallere ve de etkinliklere gitmek zorunda kalmıştır.
Her kesime her yaşa ve de her vatandaşımıza hitap edilebilecek bir çok etkinlik yapılarak vede yapılmaya devam edilerek daha yaşanılır bir Kozlu için gayret içerisindeyiz. Yıllar evvel İlçemiz hakkında Türkiyenin rn büyük köyü olarak anılarak İlçemizi küçük düşürmeye çalışan algılar bulunmaktaydı. Göç veren bir İlçe konumunda olan Kozlumuz göç alan bir İlçe olmayı başarmıştır. Şimdi ki hedefimiz İse artık turistik bir İlçe olma yolunda hızla İlerleyip festivaller bede çeşitli etkinlikler gerçekleştirilip İlçemizin adını tüm ülkeye duyurma gayreti içerisindeyiz. Festivaller ve etkinlikler  üzerinden siyasal propaganda yapılması 
İlçemizin geriye getirilme vede gelişmesini engelleme çabasının gölge olmasına izin vermiyeceğimizin bilinmesini isteriz. Bütün Kozlulu vatandaşlarımızı festivalimize bekler keyifli zaman geçirmesini dileriz. kamuoyuna saygı ile duyurulur”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi