Zonguldak'ta 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, engelliler haftası boyunca düzenlenecek etkinliklere katılım çağrısında bulundu.
Hüseyin Şirin özellikle kamuda çalışan engellilerin genelgeyle birlikte 10 Mayıs'ta idari izinli sayıldıklarını, ancak bunun tatil amacıyla değil, kutlamalara katılım amacıyla olduğuna dikkat çekerek kamuda çalışan engellilere kutlamalara katılım çağrısında bulundu.

Kutlamalara katılmayan ve idari izinli sayılan engellilere ceza yaptırım uygulanması çağrısında bulunan Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin şunları söyledi:

“10- 16 Mayıs Engelliler Haftası her yıl olduğu gibi 2022 yılında da kutlanmaya başlanacak, ben öncelikle bu kutlama programından önce  kamuda çalışan engellilerin idari izinli sayılmaları konusunu tekrar açıklamak istiyorum. Bilindiği gibi Başbakanlıkça daha önce yayınlanan genelge doğrultusunda bu genelgede kamuda çalışan engellilerin idari izinli sayılmalarının amacı illerde ve ilçelerde yapılacak olan etkinliklere kamuda çalışan engellilere katılabilmeleri için verilen bir idarece verilen bir izindir. Ama maalesef yaptığımız etkinliklere kamuda çalışan arkadaşlarımız idari izinlerinde kutlama etkinliklerine katılmamaları bizleri çok üzüyor. Bu konuda Kamu kurumlarında idari izinli sayılan engellilerin titizlikle dikkat etmeleri ve bu etkinliklere katılmayanlar hakkında da  gerekli cezayı da uygulanmasını biz yönetim olarak talep ediyoruz”

Şirin, Kutlama Programını şu şekilde açıkladı:
10 MAYIS 2022 :
SAAT   10 .00   –  Madenci anıtının önünden Valilik önüne yürüyüş.
SAAT   10.30     - Valilik önü Çelenk töreni ve Basın acıklaması
SAAT   11.00     - Valilik Makamı Ziyareti
SAAT   11.30     - Valilik önü Empati istasyonu açılışı
SAAT   12.00     - Türkiye Sakatlar Derneği Binasında yiyecek Kermes etkinliği
SAAT   12.30     - Güzel Sanatlar Galerisinde Özel Öğrencilerin hazırladığı ürünlerin sergisi


12 MAYIS 2022 :
SAAT   11.00     -  Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi Özel Eğitim Uygulama okulu sergi acılışı.
SAAT   12.30     -  Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi ziyareti ve etkinlikler.


13 MAYIS 2022 :
SAAT   14.30      -  Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çaydamar Ek Binasında mesleki tanıtım.

14 MAYIS 2022
SAAT   11.00     -  Zonguldak Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Engellilerin Elsanatları sergisi,Koro dinlentisi ,Folklor gösterisi ile Dans gösterileri.

15 MAYIS 2022 :
SAAT    15.00     - Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanlığı Organizasyonu ile Engellilerin futbol maçı ve daha sonra yemek ile müzik etkinliği.

16 MAYIS 2022 :
SAAT    14.30     - Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Engelliler için temsili askerlik programı.”

(Haber Neriman Dengiz)

Editör: Haber Merkezi