Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Karadeniz Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Kotra, Kanal Z'de, Yeni Adım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu SAHNE-İ SİYASET programına konuk oldu.

Programda, ülke ve yerel gündeme ilişkin açıklamalar yapan Murat Kotra, Zonguldak Lobisi oluşacağına inanmadığını belirterek, " Yıllardır bu şehirde lobi konuşuluyor. Türkiye'de kendi içinden iki ayrı il çıkmış iki ilimiz var. Birisi Kars'tan Iğdır ve Ardahan, birisi de Zonguldak'tan Bartın ve Karabük…  Başka yok. Eğer, Zonguldak lobisi olsaydı, ilimizden iki il birden çıkmazdı" şeklinde konuştu. 

Zonguldak'ta lobi oluşabilmesi için bu konuyu gündeme getiren kişilerin kendilerinden önce Zonguldak'ı sevmesi gerektiğini hatırlatan MHP MYK Üyesi Murat Kotra, " Mesela, bir dernek kuruluyor. Sonra herkes o dernek yönetimini ele geçirmek için çaba harcıyor. Koltuk kavgası başlıyor. Oysa, birilerinin fedakarlık etmesi, Zonguldak sevgisini kendisinden öne çıkarıp, bu yönde mücadele vermesi gerekiyor." dedi.

YERLİ-YABANCI AYRIMCILIĞI

Zonguldak'ın en önemli hastalıklarından birinin de "yerli-yabancı ayrımcılığı" olduğunu vurgulayan Murat Kotra, " Zonguldak büyük bir il olarak herkese, bütün illerimize kucak açmış. Trabzon'dan, Artvin'den, Rize'den, Gümüşhane'den, Kastamonu'dan insanlar gelmiş. Dedeleri bu topraklarda yatıyor. Babaları bu topraklarda yatıyor. Kendileri de bu topraklarda kalacak. Onlar Zonguldaklıdır, kendilerini Zonguldaklı olarak ifade ediyor. Ancak, ne yazık ki, birileri tarafındaın zaman zaman bu ayrımcılık gündeme getirilip, kendi lehlerine kullanılmak isteniyor. Özellikle siyaset hayatında bunu sık görüyoruz" diye konuştu.

6'LI İTTİFAK DEĞİL, 6+1 İTTİFAK

Programda, genel siyasete ilişkin görüşlerini de açıklayan MHP MYK Üyesi Murat Kotra, Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin " 6'lı ilttifak" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını, bu ittifaka HDP'nin de dahil olduğunu, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı ve organik bağı bulunan HDP ile işbirliği yapan siyasi partilerin bunu gözden kaçırmak istediklerini söyledi.

KARADENİZ VAKFI SİYASET ÜSTÜ BİR KURUM

Aynı zamanda Karadeniz Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmekte olan Murat Kotra, vakıfla ilgili glörüşlerini açıklarken, " Karadeniz Vakfı, ülkemizin en ciddi ve köklü kuruluşlarından biridir. Tamamen siyaset üstü bir yapıya sahiptir. Vakıfta siyaset yapılmaz, siyaset konuşulmaz. Vakfımızın Onursal Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Vakıf Genel Başkanı Sayın Yusuf Cevahir'dir. Vakıf, öğrencilerimize burs desteği, çeşitli kültür, sanat ve spor faaliyetleri ve ülke yararına hizmetleri ile çok önemli bir görevi üstlenmektedir" dedi.

HABER : Ersin ÇORBACI

Editör: Haber Merkezi