Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 5. birleşimi gerçekleştirildi

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturum açılış konuşması okunarak oylanması ile devam etti.

KARAVELİ: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada, Bingöl'de şehit olan askerlerimizin acısını yüreklerinde hissettiğini belirterek, "milletimizin başı sağ olsun" dedi.

MECLİSTE KATI ATIK TESİSLERİ ALANINA İTİRAZA GÖRÜŞÜLDÜ. CHP RED OYU VERDİ

Mecliste Alaplı İlçesi Osmanlı Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 102 ada, 11 ve 13 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Katı Atık Tesisleri Alanı (Geri Kazanım Tesisi)” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına ait itirazların, İl Genel Meclisince görüşüldü.

AK Parti İl Genel Meclis üyesi Rıfkı Gültekin çevre hiçbir zararı olmayacağını belirtirken, CHP'li Hayrettin Kartal ve Nebahattin Yılmaz'da çevreye zararları konusunda tereddütler olduğunu ifade ederek CHP grubu olarak red oyu vereceklerini ifade ettiler

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada, çevreye hiçbir şekilde zarının olmaması adına denetimlerin yapılacağını söyledi.

Yapılan oylamada CHP grubu red oyu verdi ve madde oy birliği ile kabul edildi.

İL ÖZEL İDARESİNİN 2020 FAALİYET PLANI KABUL EDİLDİ

Zonguldak İl Özel İdaresi 2020 yılı Faaliyet Planı ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu, 7 sayılı rapor görüşüldü.

NECDET KARAVELİ, VALİ TUTULMAZ, İL GENEL SEKRETER KARAYILMAZ İLE MECLİS ÜYELERİ İLE ÖZEL İDARE PERSONELİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Necdet Karaveli yaptığı konuşmada, "2020 yılı içerisinde yapılan faaliyetler ile ilgili olarak sahada özverili olarak çalışan İl Özel İdare personeline,İl Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz nezdinde teşekkür ederiz. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımızı büyük bir titizlik ve özveri ile sürdürmeye devam ediyoruz. Zonguldak’ımızı ileriye, geleceğe hazırlama noktasında ilimizin öncelikli konuları gündemimize alıp yaptığımız istişarelerle sahada uygulama gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bu anlamda sorumluluğumuzda olan alt yapı çalışmalarının yanında Zonguldak’ımızla alakalı turizm-eğitim-sağlık-spor-tarımsal faaliyetlerden sosyal hizmetler kadar her alanda ilimizi daha da ilerilere taşıma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda alanları ile ilgili tüm meseleleri takip eden ve alana karşı hakimiyetleri ile görevlerini yerine getiren İl Genel Meclis Üyelerimize, hedeflerimiz doğrultusunda meclisimizle olan uyumlu çalışmaları ve verdikleri desteklerden dolayı Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz'a teşekkür ederim." Dedi.

Ve Madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis'te üç ayrı önerge okunarak gündeme alındı ve oy birliği ile komisyonlara havale edildi.

MECLİSE GÖRÜNTÜLÜYEN VATANDAŞA MECLİS ÜYELERİ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 5 birleşiminde ise ilginç bir tartışma yaşandı.

Meclis birleşimine kimsenin haberi olmadan giren bir vatandaş, birleşimi görüntülemeye başladı. Daha sonra İl Genel Meclis üyesi Nebahattin Yılmaz  şahsı fark ederek tepki gösterdi ve bunun üzerine şahıs birleşimi terk etti. Yılmaz bizi kim neden çekti, kime sormuş, kimsenin haberi yok dedi.

Meclis başkanı Karaveli'de şahsı fark etmediğini belirtti.

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi