Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'un ısrarla balıkçı barınaklarını yıkmak istemesine karşı tepkiler artarak devam ediyor. 

Kilimli Balıkçılar Derneği yönetimi ve üyeleri, Belediye Başkanı Kamil Altun'a seçimden önce verdiği sözleri hatırlatarak, sözünde durmasını istediler.

 Kamil Altun'un seçimden önce Kilimlili balıkçılara " Balıkçı barınaklarını yıkmayacağız, güzelleştireceğiz" şeklinde söz verdiğini hatırlatan balıkçılar, seçimden önce başka, seçimden sonra başka konuşan Kamil Altun'a tepki gösteriyor.

Kilimli balıkçı barınaklarını yıkabilmek için kırk dereden su getiren Kamil Altun'a, mahkeme kararı ve barınakların kurulduğu tarihteki yasal mevzuat ile cevap veren Kilimlili balıkçılar, " Burası bizim ekmek teknemiz. Balıkçı barınakları daha önce de yıkılmak istendi, ancak mahkeme kararı ile durduruldu. Elimizde mahkeme kararı var. Mahkeme kararına rağmen yıkım yapılamaz." şeklinde konuştular.

Kilimli balıkçı barınarları ile ilgili çelişkili açıklamalar yapan Kamil Altun'un, sözkonusu alana balık restoranları inşa edileceğini söylemesi bu çelişkiyi ortaya çıkardı. Kamil Altun'un "Balıkçı barınaklarını yıkacağız, yerine balık restoranları inşa edip satacağız, parası olan alır" şeklindeki sözleri de Kilimlili balıkçılar ve vatandaşlar arasında büyük tepki gördü.

Konuyla ilgili Kilimli Balıkçılar Derneği'nden yapılan açıklamada, sahil yolunun barınakların bulunduğu yerden geçmediği, deniz dolgusu üzerinden geçeceği hatırlatılarak, Kamil Altun'un bu konuda da yanıltıcı beyanda bulunduğu vurgulandı. HABER: NERİMAN DENGİZ

Editör: Haber Merkezi