Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü orman alanlarının korunması, yasadışı müdahalelerin önlenmesi ve işlenen suçların soruşturulması görevlerinde kolluk görevlisi sıfatıyla görev icra eden orman işletme şefleri ile orman muhafaza memurlarına, adli vakalarda ve orman yangınlarında olay yeri incelemenin önemi ve nasıl yapılması gerektiği konularında eğitim verildi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Tim Komutanı Ast. Sb. Kd. Üst Çavuş Erkan Kara nezaretinde gerçekleşen eğitimde olay yeri inceleme timi tarafından katılımcılara eğitim verildi.

Eğitimde katılımcılara konuşma yapan Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroğlu “Ormanların sadece ağaçlardan ibaret olmadığı bir ekosistem bütünlüğü arz ettiğini belirterek özellikle orman yangınlarında sadece ağaçların değil ormanda yaşayan bir çok canlının da zarar gördüğünü bu yüzden orman teşkilatı olarak bu tip eğitimlere önem verildiği belirterek “Orman varlığımızı tehdit eden etkenlerin başında ne yazık ki insanların ormanlarımıza yönelik yasadışı müdahaleleri yer almaktadır. Suçlunun tespiti ve suçun aydınlatılmasında önemli katkılar sağlayacağı muhakkak olan eğitimin çok yararlı ve ufuk açıcı olduğuna inanıyorum.”

Orman Yangınları Kriminal Farkındalık ve olay yeri inceleme” konularında verilen eğitimde ise ; Ormana karşı işlenen suçlar, Orman Yangınları ve ortaya çıkış sebepleri, suç unsurunun ortaya çıktığı hallerde olayın aydınlatılması ve faillerinin bulunmasına yönelik çalışmalarda en önemli faktörün hiçbir detayın göz ardı edilmeyerek delil olabilecek her şeyin koruma altına alınması ve konusunda en yetkin birimin beklenmesi gerektiğini belirtti.

Eğitime Koruma Şube Müdürü, Zonguldak İşletme Müdürü, İşletme Şefleri ve muhafaza memurları katıldı. Yapılan değerlendirmenin ardından eğitim sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi