Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğlili ünlü ressam Osman Zeki Oral’ı vefatının 10’uncu yılında mezarı başında andı.
Türk resim sanatının en önemli temsilcilerinden, Ereğli'nin yetiştirdiği ünlü sanatçı Osman Zeki Oral, vefatının 10. yılında mezarı başında anıldı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde başkan yardımcıları, daire müdürleri, aile yakınları ve sevenleriyle birlikte Osman Zeki Oral’ı şehir mezarlığındaki kabri başında andı. 
Belediye Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı’nın duasının ardından Oral’ın mezarına karanfiller bırakıldı. 
Başkan Posbıyık, resim sanatını sevdiren, Ereğli’nin bir değeri olan ressam Osman Zeki Oral’ı rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Türkiye’de resim sanatını sevdiren, ilçemize olan sevgisini eserlerine de sık sık yansıtan ünlü ressam Osman Zeki Oral Türk resim tarihinde derin izler bırakmış, Ereğli’mize çok şey kazandırmıştır. Aynı zamanda ülkesini ve gelecek nesilleri düşünen, bir cumhuriyet aydınıdır. Türk resim sanatının önemli temsilcilerinden, Kdz. Ereğli’nin yetiştirdiği Devlet sanatçımız Osman Zeki Oral’ı, 10’uncu ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi