Ülkemiz olduğu gibi Zonguldak'ta da koronavirüs'te omicron varyantı vaka sayısındaki artış korkutuyor. 

Zonguldaklılar ise vaka sayısındaki artışlarını ciddiyetten uzaklaşmaya ve rahavete katılmaya bağladı.

Zonguldaklılara vaka sayısında artış var bu artışı neye bağlıyorsunuz nasıl tekrar oluyorsunuz ve hangi çağırdı bulunmak istersin sorularını yönelttik.
Zonguldaklılar, : "İnsanlarımızı bir rehavet içerisinde. Ciddiyetten daha da uzaklaştık. İnsanlarımızın kış mevsimi olması kasabı ve kapalı yerlerde olmasından dolayı artması gayet doğal.
AVM'ler yeme içme mekanları eğlence mekanları oldukça kalabalık ve bu kalabalıkta bize pahalıya mal oluyor. Kimse kendini korumuyor. Tedbirlere de genelde uyulmuyor. 
İnsanlarımız hem kendileri hem de sevdikleri için maske mesafe hijyen kurallarına uyması gerekiyor toplu yaşam alanlarında mutlaka herkesin maske takması gerekiyor.İnsanlar kendini korumuyorlar. Aşısını da olmuyor ve dolayısıyla vaka artışında patlama noktasına geldi."şeklinde konuştular.


KAPANMA OLMAMALI, HERKES KENDİNİ KORUMALI

Vatandaşlar vaka sayısında artış olursa kapanma olmalı mı sizce sorusuna ise, "kapanma olmamalı ama insanlar da kendilerini korumalı. Kapanman sosyal ve iş yaşamına olumsuz etkileyen bir şeydir ve gerekli olduğunu düşünmüyoruz.

ÖLÜMLERİN SEBEBİ AŞI OLMAYANLAR..

Vatandaşlar ölüm sayısındaki artışın ise aşı olmayandan kaynaklandığına dikkat çekerek, aşı olması çağrısında bulundular.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi