Murat Altay’ın moderatörlüğünü yaptığı’Güne Merhaba’ programına canlı yayın  konuğu MHP eski Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy oldu. 

 MHP eski Merkez İlçe Başkanı Kıransoy,Kongre sürecini tekrardan değerlendiren ihraç edilme sürecinde olduğunu belirterek,Demirköse’nin 18 Ekim’de seçilmiştir,ve kongrenin orada onlar için bittiğini açıkladı.

Kıransoy,MHP’ye uygun bir il başkanı adayı olmadığını düşündümüğüz için aday olduğunu belirterek şöyle dedi:

'Siyasi partilerin hepsinde siyasi pariler kanunu tüzükler geçerlidir.Parti içerisinde işlenen suçlarla mahkeme görmektedir.MHP’De bu kurul vardır.Bende kurul başkalınlığı yaptım.Bu görevi iyi bilirim disiplin soruşturmasını bekliyordum.Kongre sürecinde söylendi 35 yıllık emeğiniz 1 günde  heba olacak dendi.Tehditlere pabuç bırakarak siyaset yapmayız.Siyasetçi olarak değilde dava insanı olarak kendimizi belirtiyoruz.Bugüne kadar 13 kişiye tutanak gönderdi.MHP 18 Ekim 2020 olağan üstü kongre yapılıp bitmiştir.Yalnız kongrede ki arkadaşlar kongrenin bittiğini farkında değildir.Kazansak da kaybetsek te değerlendireceğiz tabikide kongreyi.

18 EKİMDE KONGRE BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR

Sayın Varol Demirköse 18 Ekimde seçilmiştir kongre meselesi bitmiştir.Bizim istemediğimiz şekilde de olsa Varol Demirköse’dir.Bizim beklentimiz de makamının farkında olmasını istememizdir.Nereyi temsil ettiğini bilmemektedir.

13 Olağan Kongremizin siyasi partiler kanunu ve tüzüğüne göre yapılacak denmiştir.Genel Başkanımız tek aday talimatını vermiş olsaydı,yazılı olarak biz ona uyardık.Bizim hareketimizde Genel Başkanımıza karşı gelen insanlar değilizdir.

Kamuoyuna yansıyan şekilde konuşmak gerekirse MHP’nin son iki seçimi Niyazi Kıransoy ve ekibine fatura kesilmiştir.Asıl fatura edilmesi gereken bir isim var ama onu söylemeyeceğim,o kendisini biliyor.Merkez İlçe baypas edilmiştir.Ulusal bazda çalışan çalışma arkadaşları getirilmiştir.Seçim ortamında çok muhalefet etmedik kendisine ama faturayı bize yıkıp gitti.Tüzüğümüz 10.Maddesinin dışına çıkmadık.Biz her şeyi uyguladık. Tüzükte yazılmayan maddelerde vardır elbette ama Genel Başkanımızın sözü değerlidir.Sayın Kotra ve Haberal yokkende ben burdaydım.Onlar olmasada ben aynı yolda devam ederim. Haberal kendi seçim bölgesine getirsinler kendileri yapsınlar.Öz eleştiri yaptığında kendimi başarı bulmuyorum ben ve ekibim 2015’de 7 Haziran seçiminde başarılıyız 63 bin oy almışız.Zeki Çakan Milletvekili çıkmıştır ben bu seçimde kendimi başarılı buluyorum.

MEVCUT EKİPTEN DAHA İYİ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNDÜK

Mevcut ekipten daha iyi olacağımızı düşündük ve aday olmaya karar verdik.Kongrede bizi aday yapmayacaksınız,konuşturmayacaksınız,onlar istiyorki kenara çekilip konuşmamızı.Nasıl yaşayacağımızı birilerine mi soracağız.Sayın Demirkösenin MHP uygun bir il başkanı olmadığını düşündümüğüz için aday olduk.Ülkücü kökenden gelecek.Sandık burda yarışalım dersini,biz yanlışsak zaten delege bizi seçmez.Hiç bir yetkisi olmayan kişinin divan başkanıymış gibi mikrofonu eline alıp kongreyi yönetmesi provakasyondur.Ben bir karar aldıysam polis ve asker engel olamaz.

HABERAL'IN ADAYI DEMİRKÖSE'YDİ SAYGI DUYDUK

Ahlaksız bir yazı gönderilmiş MHP il Başkanlığı tarafından 18 Ekim 202 tarihinde 13 olağan kongre tarihinde Erkan Haberal’a salondaki insanlara küfür etmek kaos yaratmak diye yazı gönderilmiş.Bu ismi yazarak disiplin kağıdır yazmak doğrumudur.

Sayın Haberal neden onu destekliyordur diye yakınmam.Varol Demirköse atandığında ben gazeteden öğrendim.

MHP kendisi arasında çıkan haberlere ya geçiştirmekte ya da biz teşkilatçıyız,teşkilat ne derse onu yaparız.Genel Başkanın karşısında yanlış kongre düzenlerken teşkilat yokmuydu.Sayın Haberal benim adayım Demirköse diyor doğal hakkı.Varol Demirköse neden Niyazi Kıransoy’a tercih edilmiştir.Ülkü ocaklarının her kademesinden görev yapmışımdır.Bu arkadaşı hangi özelliğiyle seçiyorsunuz.O disiplin kurulundaki  arkadaşımızın bizi ihraç ettikten sonra bunun sorumluluğu ömür boyu yaşamasını istiyorum.'

HABER :ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi