Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin,Bursa'da  engelli gaziye saldırıyı şiddetle kınadı.Ankara'dan Bursa'ya yeğenlerini görmek için gelen yüzde 92 engelli gazi Ömür Karaman, dinlenmek için gittiği kafede ayaklarını uzattığı için öldüresiye dövülmüş, gözü moraran, ayakları ezilen ve sırtına demir çubukla vurulan gazi tedavi altına alınmıştı.Engelli gaziye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, "Ülkemizde malesef, halkımızın genelde çoğunluğu duyarlı olmasına rağmen tabii ki duyarlı olmayan ve kendisini sinirsel olarak kaybederek karşındaki kişinin engelli veya işte rahatsız olup olmadığına bakmaksızın darp eden kaba kuvvet kullanan halkımız bu arada çoğaldı nedense bunlar toplumda psikolojik olarak psikolojisi bozuk insanlar genelde bunları yapıyorlar. Bunlar önce de bilindiği gibi Ankara'da yine trafikte böyle bir olay oldu.  Yine engelli bir gazimize hakaret edip darp edilmişti şimdi tekrar Bursa’da aynısı oldu."şeklinde konuştu.

ENGELLİ KIZ ÇOCUKLARINA KÖTÜ NİYETLİ HAREKETLER YAPILIYOR

Ayrıca zihinsel engelli kız çocuklarına kötü niyetli kişiler tarafından yanlış hareketler yapıldığına dikkat çeken Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin,  "Ayrıca  zihinsel engelli çocuklarımıza ve genelde kız çocuklarımıza maalesef bu konuda da büyük yanlışlıklar yapılıyor, yani kötü niyetli hareketler yapılıyor bu konuda ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Bildiği gibi yine Bursa'nın herhalde bir ilçesinde zihinsel engelli bir kız çocuğunun kesilip tarlaya atıldığını duyduk. Yani bunlar gerçekten bizim camiamız için çok üzüntü verici oluyor. Ben bunları böyle kişileri yakalandığı zaman kesinlikle hiçbir şekilde serbest bırakılmamaları ve gerekli cezaya çarptırılmalarını istiyoruz" dedi.

ŞiRiN, HAKiM VE SAVCILARA SESLENDi

Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin engellilere yapılan saldıranların en kısa sürede cezalandırılması konusunda hakim ve savcılara çağrıda bulunarak sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu konuda savcı ve hakimlere buradan sesleniyoruz. Çünkü engellilere yapılan hakaret ve darp edici hareketlerin cezalandırılması sonucunda diğerlerine de biraz daha cesaret vermiş vermiş oluyor. Onun için ben bu konuda kesinlikle bu hareketleri nefretle kınıyor ve tekrar ediyorum bunlara gerekli ağır cezalarının verilmesini tüm engelli camiası adına talep ediyoruz"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi