Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Soma maden faciasını unutmadıklarını, hayatını kaybeden tüm emekçileri saygı ve rahmetle andığını, belirtti.

     13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan ve ülkemizin en büyük felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçen Soma Maden Faciası’nın 8. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Ülkemizin en büyük felaketlerinden birisi olarak tarihe geçen Soma Maden Faciası’nın 8. yılında, kaybettiğimiz 301 madencimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

     Başkan Bozkurt açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    “8 yıl önce Soma’da yaşanan felaket ülkemizde uygulanan özelleştirme politikaların maden işletmelerini getirdiği durumu gözler önüne sermişti. Yıllar boyunca uygulanan özelleştirmelerle kamu madenciliğinin yok edilmesinin, işçilerin sendikasızlaştırılmasının ve kötü çalışma sisteminin dayatılmasının madenleri işçiler için ne kadar güvensiz yerler haline getirdiğini bu faciayla gördük.

     Uzun bir geçmişe dayanan madencilik bilgi ve birikiminin yok sayılarak teknik bilgi ve alt yapı olarak yetersiz, deneyimsiz şirketlerin kar hırsıyla işlettikleri madenlerin taşıdıkları tehlikeleri acı biçimde deneyimledik. Büyük Soma faciasında 301 madencimizin hayatını kaybetmesi siyasi iktidarın sorumsuzluğunun bir göstergesidir. Soma’yı unutmadık,unutmayacağız.  İnsanca yaşayabileceğimiz bir ülke ve insani koşullarda insanımızın çalışabileceği iş koşullarının bir an evvel oluşturulması taraftarıyız.

     Bu duygu ve düşüncelerle Soma’da, diğer maden ve iş kazalarında yaşamlarını yitiren tüm işçilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum”

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi