Hükümetin yaklaşan seçimler öncesi EYT yasasını Meclis'e getirirken, bu kez de sayıları milyonu aşan staj ve çıraklık mağdurları görmezden gelindi.
Yasa kapsamı dışında tutulan vatandaşlar duruma isyan ederken, heyecanlandıran açıklama Emekliler Federasyonu (EYT) Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, staj ve çıraklık mağdurlarının Plan ve Bütçe Komisyonu'na gidebileceğini ve borçlanarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanacak olanların büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Özüpak ayrıca, EYT'nin halen Meclis'e gönderilmemesine eleştiride bulunarak, çok zor durumda olan pek çok EYT mağdurunun, vaat edilen sözlere kanarak bankalardan kredi çektiğini ve ocak maaşı ile taksit ödeme planı yaptığını hatırlattı. Özüpak, "Çoğu işsiz ve kredi taksitini ödeyebilmek adına bir fikirleri bile yok!" diye konuştu.

Gönül Boran Özüpak, stajının yok sayılması nedeniyle emekli olduğunu ve bu durumun EYT alt sorunlarından biri olduğunu söyledi. Özüpak, staj ve çıraklık mağdurlarına yönelik düzenlemenin sürpriz bir şekilde Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelebileceğini belirtti. Özüpak, emekli maaşındaki prime esas kazancın önemli olmasına rağmen, işverenin asgari ücret usulsüzlüğünün bedelinin emeklilikte ödendiğini vurguladı. Özüpak, EYT'nin hala Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmediğini hatırlatarak, bir an önce Meclis'e gelmesi için umut etti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi