Zonguldak Belediyesi'nden emekli olacak 78 personeli için 20 milyon lira kredi alınması kararı plan bütçe komisyonuna havale edildi.Zonguldak Belediyesi tarafından suya indirim yapılacak ve indirimli fiyatlar Ocak 2020'den itibaren faturaya yansıyacak.

Zonguldak  Belediye Meclisi Temmuz/2019 1. Birleşimi Zonguldak Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı da gerçekleştiren toplantı açılış ve yoklama ile başladı.

BUĞRA ÖZÇELİK, ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ'NE ATANDI
Toplantı öncesinde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanan Buğra Özçelik konusunda belediye meclis üyeleri bilgilendirildi. Zabıta Müdürlüğü'nden gelen 2. ve 3. maddeleri oybirliği ile trafik komisyonuna havale edildi.

20 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKİLECEK
Gündemin 4. maddesinde ise belediyede çalışan ve emekliye alacak personel ile ilgili kıdem tazminatı ve diğer alacaklar için toplam 20 milyon lira 48 ay vade ile İller Bankası'ndan  kredi alınması hususu görüşüldü.Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Atınç Kayınova konuşma yaptı ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da cevaben alınacak kredinin emekliye ayrılacak olan personel için kullanacağını ifade etti ve madde oybirliği ile plan bütçe komisyonuna havale edildi.

HASTANELERE MESKEN TARİFESİ UYGULANACAK. OCAK 2020 DEN İTİBAREN SUYA İNDİRİM YAPILACAK

Gündemin 6.maddesinde hastahanenin su tarifesindeki indirim talep edildi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova daha önce gündeme getirdikleri su indirimi konusunda Belediye Başkanı Alan'a tekrar halk için çağrıda bulundu.

Bunun üzerine Başkan Alan, "Biz herkesin başkanı olacağız dedik. Verdiğim her sözü hatırlıyorum. Kaçağı engelleyip indirim sözümüzü tutacağız. Ancak kayıp kaçağı engelleyemiyoruz. Arkadaşlarla toplanacağız. İndirim yapacağız. İndirim faturalara ocak 2020 yılında yansıyacak" dedi.İkinci birleşimin 5 Temmuz cuma günü saat 14.30 da yapılması oybirliği ile kabul ederek birleşim sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi