BBP İl Başkanı Serdal Acar, TTK'da üretim ve istihdam tartışmalarını değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Serdal Acar, son günlerde yoğunluk kazanan TTK'da üretim ve istihdam tartışmalarına ilişkin görüşlerini açıkladı.

TTK'nın, ilimizin " olmazsa olmazı " olduğunu vurgulayan BBP İl Başkanı Serdal Acar, " Taşkömürü siyahtır, madencinin yüzü aktır. Taşkömürü Zonguldak'ın yüz akıdır.

Cumhuriyetimizin ilk ili Zonguldak, taşkömürü üretimi ile ülke ekonomisine can suyu olmuş, ülkemizin demir-çelik devleri KARDEMİR ve ERDEMİR, bölgemizde taşkömürünün varlığı nedeniyle kurulmuş, demiryolu ulaşımı buharlı lokomotiflerle taşkömürü ile sağlanmış, fabrikalar taşkömürü ile çalışmış ve Zonguldak taşkömürü üretimi ile ülkemize çok büyük hizmette bulunup, ekonomik katkılar sağlamıştır.


TTK ve GMİS ile el ele olacağız


Zonguldak'ın 170 yıllık üretim kültürüne sahip olduğunun altını çizen BBP İl Başkanı Serdal Acar, " Ülkemizde yerli ve milli kaynaklara dönülmesi çabalarına tam destek veriyoruz. Bu çabaların ilimizde TTK ve rödövans işletmeleri eliyle taşkömürü üretimine de yansıtılmasını bekliyoruz.

TTK'ya yapılacak teknolojik yatırımlar ve işçi sayısının norm kadroya ulaştırılması ile havzamızdaki taşkömürü üretiminin yıllık 10 milyon tona çıkarılması mümkün olacaktır.

Bu konuda TTK ve Genel Maden İşçileri Sendikası ile el ele olacağız, işçi açıklarının giderilmesi ve üretimin arttırılması için birlikte hareket edeceğiz.


MADEN ŞEHİTLERİNE VEFA


Zonguldak'ın tam 5 bin maden şehidi verdiğini hatırlatan BBP İL Başkanı Serdal Acar, " Tüm maden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onların geride bıraktığı ailelerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Maden şehitleri arasındaki " eski- yeni " ayrımı kaldırılmalı ve tüm maden şehidi ailelerinin aynı haklardan faydalanması sağlanmalıdır. Bu bir vefa borcudur.

BBP olarak, bu konunun ısrarlı takipçisi olacağız, yasal düzenleme yapılması için gerekli bütün çabayı göstereceğiz" şeklinde konuştu.

HABER GÖKSEL ÇOLAK

Editör: Haber Merkezi