Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezi ve engelsiz asansörü açılışı yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından açık hava konseri verildi. 

Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası kapsamında kutlamalar aralıksız devam ediyor. Engelliler Haftası kapsamında bugünde Engelsiz Yaşam Merkezi ve engelsiz asansörün açılışı yapıldı. Açılışa; Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilöeri Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Zonvuldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Fehim Dimç ve davetliler katıldı.

SELİM ALAN; “EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİK”

Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptı. Alan; “Günün anlam ve önemi sizlersiniz. Zonguldak Belediyesi olarak gönül belediyeciliği ile sizlerin dertlerini en aza indirmek için hep gayretle çalıştık. Bugün bu güzel havada bu coşkuyu gördüm, iyiki burayı açmışız diyorum. BAKKA ile de görüşmüştük. Birlikte bir proje geliştirdik ve yarınlarımızın gençlerinin engellerini en aza indirelim diye düşünmüştük. En büyük engel sevgisizlik. Her birimiz engelli adayı olduğumuzu düşünerek yaşamalıyız.”dedi. 

HAMDİ UÇAR; “ZONGULDAK, BUGÜNE KADAR ALMADIĞI HİZMETİ ALIYOR”

Ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar kürsüye geldi. Uçar; “Bugün çok anlamlı ve özel bir gün. Belediye başkanımızın yaptığı hizmetlerin birinin açılışı için buradayız. Zonguldak’ı yaşanabilir bir kent olmaktan çıkardınız demiştim muhalefete, bu şehrin yaşanabilir bir kent haline geleceğini söylemiştik. O günden bugüne çalışıyoruz. Herkesin huzurlu ve mutlu şekilde yaşayacağı mekanların açılışını yapmaya çalıştık. Zonguldak’ın coğrafi yapısına rağmen birçok projemizi hayata geçiriyor, gayret sarf ediyoruz. Buralar çöplük halindeydi. Zonguldak, bugüne kadar almadığı hizmeti alıyor artık.”ifadelerine yer verdi. 

AHMET ÇOLAKOĞLU; “ENGELLİLERİ SADECE BU HAFTA HATIRLADIĞIMIZ BİR HAFTA DEĞİL”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da; “Engellileri hatırladığımız hafta kesinlikle bu hafta değil. Aileler büyük sorumluluk taşıyorlar. Onların yaşadığı zorlukları görenler ise yerel yönetimler. İnsanı yaşatki devlet yaşasın diye bir söz var. İnsanımızı, halkımızı seviyor, çalışmalara gayret ediyoruz.” diye konuştu. 

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ; “ENGELLİLİK BİZİM ELİMİZDE OLAN BİR ŞEY DEĞİL”

Son olarak Vali Mustafa Tutulmaz konuştu. Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz adına güzel bir etkinlikte beraberiz. Engellilerimizle empati kurmayı, sorunlarını anlamayı gördük. Bugünde bu hizmetin yerinde incelenmesi ve açılışı için buradayız. Engellilik bizim elimizde olan bir şey değil. 

Konuşmaların ardından açık hava konseriyle davetlilere unutulmaz bir gün yaşatıldı.

Engelli öğrenciler yaptıkları dans ve müzik gösterileri ile izleyenleri büyülediler

Törende son olarak Vali Mustafa Tutulmaz milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve protokol üyeleri tarafından engelsiz asansörün açılışı gerçekleştirildi.

(Haber-Ercan Demir) 

Editör: Haber Merkezi