İl Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şubesi ve evler heyelandan dolayı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya..

Zonguldak'ta 100.Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde üst üste meydana gelen heyelanlar korkutmaya devam ediyor.
Meydana gelen heyelan sebebiyle güvenlik amaçlı olarak Zonguldak Belediyesi tarafından terminalin geçici bir süreliğine kapatılması kararı alındı.
Terminalde ki heyelan büyük bir korku oluştururken, heyelanın tepe noktasında bulunan  Jandarma komutanlığı, askerlik Şubesi ve çok sayıda evde tehlike altında bulunuyor.Heyelan Tehlikesi devam etmesi durumunda , Jandarma komutanlığı, askerlik Şubesi ve evlerin güvenlik amaçlı olarak boşaltılması an meselesi.

Ahmet Aydın isimli terminal esnafı , kararlara göre hareket ettiklerini ifade etti.Esnaf Coşkun Çelebi'de tebligatın geldiğini ve kapatma kararı aldığını ifade etti.Esnaf Kenan Madan'da geçici süreliğine terminali boşaltalacaklarını ifade etti.
Terminal Müdürü Nazmi Çorban'da zabıta ekipleri ile birlikte terminal esnafına Zonguldak Belediyesi'nin kapatma tebligatını imza karşılığında teslim ettiler. Tebliğatı alan esnaflar ise işyerlerini yazıhanelerini boşalttılar.
Zonguldak 100.Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali Müdürü Nazmi Çolban yaptığı açıklamada, şu anda heyelan tehlikesi nedeniyle can ve mal güvenliği için terminalin kapatma kararı alındığını belirterek, "Tebligatları  terminal esnafına imza karşılığı tebliğ ediyoruz. Can ve mal güvenliği için belediyemiz terminali kapatma kararı aldı. Bilet satışları şehir merkezindeki yazıhanelerden devam edecek. 

GEÇİCİ SÜRE YOLCU OTOBÜSLERİ KOZLU TERMİNAL DEN KALKACAK
Diğer yandan Zonguldak Terminali esnafı Mehmet Bozdemir ise otobüslerin terminal açılıncaya kadar Kozlu terminalinden kalkacağını ifade etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi