Yapılan araştırma sonucu depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkan kız meslek lisesinde yıkılıp yıkılmayacağına Milli Eğitim Bakanlığı karar verecek.

Bilindiği gibi Zonguldak'ta tartışmalara sebep olan kız meslek Lisesi'nin sağlam olup olmadığı konusunda Valilik tarafından Özel idare aracılığıyla okulun depreme dayanıklı olup olmadığı ortaya çıkarılması için araştırma yapılması istenmişti ve yapılan deprem araştırması sonuçları na göre okulun depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı.
Okulun depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkması üzerine yıkılması gündeme geldi.Ancak okulun yıkıp bir kalmayacağına Milli Eğitim bakanlığı karar verecek.
Bilindiği üzere kanuna göre bir yapının güçlendirilmesi yeniden yapım maliyetinin yüzde 40 ve üzerini aştığı takdirde, yıkılmasını ön görüyor.
Limdi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulun maliyeti ortaya çıkarılacak ve bu maliyete göre karar alınacak.
Bilindiği üzere okulun yıkılıp yıkılmaması konusunda Zonguldak'ta son günlerde şiddetli bir tartışma yaşanıyordu ve yaşanan bu sürecin nasıl kullanacağı ise merak konusu.

Diğer yandan 1999 öncesinde yapılan tüm yapıların depreme dayanıklı olup olmadığını ölçülmesi gerekiyor.

Ayrıca alınan bilgiye göre kız meslek lisesi ile birlikte Mithatpaşa ortaokulunun da depreme dayanıklı olup olmadığı araştırılmış ve Mithatpaşa ortaokulunun kız meslek lisesine göre daha sağlam olduğu ortaya çıktı.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi