Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Tüm öğrencilerimiz ile 15 Şubat Pazartesi günü sağlıklı bir şekilde okullarımızda buluşmak dileğiyle İyi tatiller diliyorum“ dedi.
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı l. Kanaat Dönemi’ni sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun şunları söyledi:

“Salgın sürecinde okul özlemiyle geçen bir dönemin ardından öğrencilerimiz üç haftalık tatile girecekler. Öncelikle ilimiz genelinde, uzaktan eğitim döneminin sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında emek ve gayretleri olan tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve bu süreçte en büyük destekçilerimizden olan değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum.
Eğitim, insanlık serüveninin ana taşıyıcı kavramlarından birisi olagelmiştir. Eğitim - öğretim kıymetli ve vazgeçilmezdir. “Bilgi ve Teknoloji Çağı” dediğimiz günümüzde eğitim öğretimin önemini izaha gerek yoktur. Bu sebeptendir ki eğitim camiamızın her bir ferdi omuzlarında büyük sorumluluklar taşımaktadır. 
“Zonguldak Eğitim camiası olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın sadece akademik anlamda değil; kültür, sanat ve sporda da en iyi şekilde eğitim almalarını; yerli ve milli değerlerimizi özümsemiş, tarihinden ilham alarak hür iradesiyle geleceğini inşa eden, değerlerini savunmayı karakter haline getirmiş bireyler olarak yetişmeleri gayretini gösteriyor ve bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. 
Sevgili öğrencilerimiz; biliyorum ki 2020-2021 eğitim öğretim yılının okul özlemiyle geçen fedakarlık, sabır, azim dolu bir dönemini geride bırakmanın buruk heyecanını ve gururunu bir arada yaşıyorsunuz. Heyecanınıza yürekten katılıyor, sizlerle gurur duyuyor ve öğretmenlerinize, okulunuza kavuşacağınız günü sabırla bekliyorum.
Sevgili öğrencilerim, sizlerden beklentimiz,  tarihimizi öğrenerek ve de tarihimize sahip çıkarak atalarımızdan aldığımız ilhamla bu ülkenin yarınlarını inşa etmenizdir. Sizler geleceğe emin adımlarla yürürken, tarih yazan bir ecdadın torunları olduğunuzu unutmayın. İnanıyorum ki milletine ve devletine sahip çıkan; vatan, millet, bayrak sevdalısı gençler olarak yetişecek; bizi biz yapan değerlerimizi koruyarak, teknoloji üreterek ülkemizi güçlü yarınlara sizler taşıyacaksınız.
Tatilinizi, kısıtlı imkanlar olsa dahi ailenizle birlikte kültür ve inanç değerlerimize uygun nice güzel anılar biriktirerek, “Zonguldak Okuyor” projemiz kapsamında okuma alışkanlıklarınıza devam ederek değerlendireceğinizi umuyor; gelecek güzel günlere inancınızı kaybetmemeniz dileğiyle iyi tatiller diliyorum.
Saygıdeğer meslektaşlarım, değerli öğretmenlerimiz. Ahlaki değerlerle süslenip bilimsel temellerle yükselen bir neslin yükselmesine gayret ediyorsunuz. Geleceğe dair umutlarımızı , toplum olarak sizin sayenizde taze tutuyoruz. Büyük bir gayret göstererek nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı yürekten destekliyorum. Her zaman olduğu gibi salgın sürecinde de evlatlarınız bildiğiniz öğrencilerimizi ihmal etmeyerek bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen bireyler olabilmeleri için yoğun bir şekilde emek verdiniz. Sizler geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran toplumumuzun gönüllü mimarlarısınız. Bu kutsal mesleği sabırla ve büyük bir özveri ile yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyor, sorumluluk bilinciyle, gerçekleştirdiğiniz çalışmalar için sizleri tebrik ediyorum.
Kıymetli Velilerimiz, farkındayız ki uzaktan eğitim sürecinde sorumluluğunuz bir kat daha arttı. Sizler bu süreçte öğrencilerimizin ebeveynleri olmanın yanı sıra onların evdeki öğretmenleri, kılavuzları oldunuz. Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yarıyıl tatilinde, onlarla mümkün olduğu kadar kaliteli vakit geçirmenizi, kültürümüzün gereklerine uygun birçok aktivitede bulunmanızı istirham ediyor ve de öğrencilerimizi özlediğimiz bu sürenin uzamaması adına sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına dikkat etmenizi rica ediyorum. Tüm öğrencilerimiz ile 15 Şubat Pazartesi günü sağlıklı bir şekilde okullarımızda buluşmak dileğiyle İyi Tatiller Diliyorum” (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi