"Pat patı trafikte kullanmayın, köylerde imarsız yapılaşmaya izin vermeyin"

Vali Mustafa Tutulmaz Gökçebey'de muhtarlarla bir araya geldi.Gökçebey Çok programlı Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Mustafa Tutulmaz ile birlikte Zonguldak'ta daire müdürleri, Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Gökçebey ilçe protokolü ile muhtarlar ve il genel meclis üyeleri katıldı.
PATPAT TARIM ARACIDIR, TRAFİKTE KULLANMAYIN

Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, bölgesinde meydana gelen trafik kazalarının yüzde altmış patpat kazası olduğunu ve ürünlerin patlat kazasından oluştuğuna dikkat çekerek, pat patın tarım aracı olduğunu trafikte kullanmaması gerektiğini ifade etti.

KÖYLERDE İMARSIZ YAPILAŞMALARA İZİN VERMEYİN

Muhtarlığın köylerde imarsız yapılaşmalara kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, ayrıca İçişleri bakanlığının uyuşturucuya karşı mücadele trafik kurallarına uyulması gibi çok sayıda projelerinini anlatatak şunları ifade etti:

"İlçelerimizde zaman zaman muhtarlarla bir araya geliyor, ekonomik toplantılar yapıyoruz. İlimizin önemli kaynaklarından biri olan turizm için işbirliği içerisinde adım atalım, değerlendirme gayreti içinde olalım istedik. Bunlardan biri de trenle seyahat. Turizm algısını yaratmak adına Zonguldak'tan buraya kadar tren yoluyla geldik. Geçen yıl Haziran ayında muhtarlarımızla toplantı yapmıştık yine bir aradayız. Sizlerle birlikte olmaya çalıştık, sorunlara çözüm bulmaya çalışarak başarı elde ettik. Verim alamadığımız çalışmaları gözden geçirmeye vesile olacağız. Köylerimizin yapılanmalarının kontrol altında alınması gerekiyor. Köylere her hangi bir yatırım yapacak, inşaat yapacak kişileri Özel Idareye yönlendirin yasalara uygun olsun. Ceza yaptırımı uygulamak zorunda kalmayalım. Bundan sonra daha düzenli ve yaşanabilir halde tutmamız gerekiyor. Burası en önemli gelişecek bölgelerden biri olacak. Nüfus artacak ve yeni yerleşim alanlarının gelişmesi gerekecek. Bir kural çerçevesinde bunları yapmamız gerekiyor.

SU BİRLİĞİ KURULDU

 Imar planı çalışmasını başlattık. Bu bölgenin su ve diğer ihtiyaçlarını ortak noktada yürütmek üzere su birliği kuruldu. Uzun vadede su kullanımının sıkıntısız olması planlandı. 

GÖKÇEBEY OSB KURULACAK..
Bu bölge de bir OSB kurulma aşaması var, sıkıntıları aşarak daha canlı hale geleceğiz. Bu bölge teşvik acısından daha cezbedici. Bundan faydalanmak istiyoruz. Köylerimizde patpat araçlarının ulaşım aracı olarak kullanılıyor olması yaralamalı kazalara sebep oluyor. Bu araclar tarım aracı, sadece tarım amaçlı kullanılmalıdır.


FİLYOS PROJESİ BÖLGEYİ CANLANDIRACAK
Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada Filyos liman projesi bölgeye ekonomik ve sosyal açıdan canlandıracağını ifade etti.


GÖKÇEBEY AŞILAMADA ÇOK GERİ KALDI
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'ta aşılama da en düşük ilçenin Gökçebey olduğunu söyledi.
En geri kalmış ilçenin Gökçebey olduğunu söyleyen Tutulmaz: "Gökçebey aşılamada en geri ilcelerden biri. Aşılamayı hızlandırmamız gerekiyor. Aşılama devam ediyor. Zamanı gelen herkesin bir an önce aşı olması gerekir. Ilimizde aşılama oranı yüksektir, en iyisi olalım." dedi.

 Mustafa Tutulmaz'ın konuşmasının ardından sırasıyla İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ile diğer daire müdürleri çalışmalarını anlattılar.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz üç buçuk milyonluk Gökçebey'de çalışma planladıklarını ifade ederken, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner 'de Gökçebey'de aşılamanın çok geride kaldığını bir an önce aşılamanın hızlandırılması gerektiğini Zonguldak genelde ise 300 bin dolayında koronavirüsü aşısını gerçekleştirdiğini ifade etti

Muhtarlar sordu daire müdürleri soruları cevaplandırdı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi