Zonguldak Valiliği,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin aldığı yeni ekmek fiyatı tarifesine itiraz edilmişi. İtiraz kabul edilmeyince Valilik İtiraz Komisyonu kuruldu.  Vali  Tutulmaz,  mahkemeye başvuracağını dile getirmişti.  Vali Tutulmaz’ın başvurusu  üzerine mahkeme sonuçlandı ve ekmeğin fiyatının 13 Mart Cumartesi gününden itibaren  1.50 TL satışa çıkacağı duyuruldu. Tüm Zonguldak genelinde ekmek 1.5 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Ekmek zammının 2 liradan 1.5 liraya düşürülmesi ise vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı.
Vatandaşlar, 'Ekmek temel gıda maddesidir. Ekmeğe  %30 oranında zam yapılması  adil değildi. Zammın geri çekilmesi çok iyi oldu.Vali Mustafa Tutulmaz'a teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandılar.

SİMİT FİYATIDA DÜŞÜRÜLSÜN
Bir vatandaş ekmeğin 1.50 TL olduğu yerde simit fiyatının da 1.50 TL olmasının hiç adil olmadığına dikkat çekerek simit fiyatında da indirim yapması çağrısında bulundu.
MARKET ZAMLARI İÇİNDE  HAREKETE GEÇİLSİN
Bir vatandaş ekmek zammının geri alınmasından dolayı memnuniyetini ifade ederken aynı zamanda market zamlarına da dikkat çekti.Vali Tutulmaz'a çağrıda bulunan vatandaşlar market fiyatlarınına itiraz edilmesini istedi.

FIRINCI ESNAFININ MORALİ BOZUK
Ekmek zammının mahkeme kararı ile geri çekilmesi karşısında ise fırıncı esnafı dertli.
Fırıncı esnafı, "Girdi maliyetlerinin olağanüstü artışından dolayı zam yapmak zorunda kalmıştık. Girdi maliyetleri karşılayamaz duruma gelindi."dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi