Erasmus Projesi kapsamında Türkiye'ye gelen 5 ülkeden 18 öğretmen , Zonguldak'a  hayran kaldı. Koordinatör Öğretmen Kieran Brosnan, Zonguldak güzel ideal ve unutulmaz bir şehir olarak tanımladı.

2022 Erasmus projesi kapsamında Estoya, İspanya, İsveç, İrlanda ve  Slovakya'an Türkiye'ye gelen 18 öğretmen,  Zonguldak'ta Kilimli İsmet İnönü İlkokulu'nda bir araya geldi. 5 gün boyunca Zonguldak'ta kalan öğretmenler Erasmus Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklere, gezi ve ziyaretlere katıldılar. 18 öğretmen son gün okulda yapılan veda etkinliğinde duygusal anlar yaşadı.Öğrenciler İngilizce olarak gösteri yaptılar,  şarkılar söylediler ve yabancı öğretmenlerde gösterileri alkışlarıyla eşlik ettiler ve cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekerek bu anı ölümsüzleştirdiler.
 Koordinatör öğretmen Kieran Brosnan, " Bu projede ki başarılar nelerdir" sorusuna ise, " projemizin adı United olduğu için birlik birlik ve beraberlik demektir.En gurur duyduğum. başarılı bulduğum şey hepimizin beraber ve birlikte çalışmasıdır diyerek cevapladı"

" Zonguldak'ta 3 kelime ile tanımlarsak bunu nasıl tanımlarsın" sorusuna ise koordinatör öğretmen Kieran Brosnan, " Güzel ideal ve unutulmaz bir şehir'' şeklinde cevap verdi.

Kilimli İsmet İnönü İlkokulu İngilizce öğretmeni Ümran İskender yaptığı açıklamada, "Projemizin bu ayağı Türkiye'deydi. Misafirlerimiz Türkiye'ye geldiler çok güzel ve çok başarılı bir hafta geçirdiğinizi düşünüyoruz. 2019 yılında başlayan projemiz 2022 yılında son bulacak. Bir daha ki ay İspanya'ya gideceğiz"dedi..
Öğretmenler ülkelerine dönüş yaptılar.
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi