İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen Ortaokul ve Liseler arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi tarafından Ortaokul ve Liseler arası resim, şiir ve kompozisyon yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise Cumartesi günü Belediye Nikah Salonunda tören düzenlendi.

Belediye Nikah Salonunda düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar,,Zonguldak Belediye Başkan Vekili Yusuf Deniz, Bülent Ecevit Üniversitesi Prof Dr.  Rektör Yardımcısı Seyfullah Kara, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Cansız, Sivil toplum kuruluşları, davetliler ve öğrenciler katıldı. 

Ardından Kuran-I Kerim okunarak cemiyetin yaptığı çalışmalar sinevizyon gösterisiyle davetlilere izletildi.

Başkan Cansız; ‘180’e yakın şubemiz var’
İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi Başkanı İbrahim Cansız, “Bugün burada düzenlemiş olduğumuz yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödül vereceğiz. Öncelikle öyle bir nesil bekliyoruz ki bu nesil vefa duygulu olsun. Çalışkan olsun atılgan olsun. Vatanına milletine bayrağına bağlı olsun. Vatanı için ilimle akılla ilerleyen nesil olsun. Böyle bir gençliğin var olabilmesi için 1951 yılında kurulmuş bir cemiyettir. 72 öğrenciye burs verirken, ayrıca ortaokullarda seçmeli derslerin kuran seçmelerini talep ediyoruz.180 civarında şubesi ve öğrenci yurtlarında eğitim hizmetleri vermektedir. Bu Cemiyeti kuruluş amacı bu anaçlar üzerine kurulmuş. Sıkıntılı dönemler geçirdik. Ama Allah’a şükürler olsun güzel akıllı bilimsel çalışmaları neticesinde bu cemiyet gelişmiş milli iradeyi temsil edecek şekilde çalışma yapılmıştır. Bizde böyle bir cemiyetin Zonguldak şubesiyiz”dedi.

ZBEÜ ilahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara ve Zonguldak Belediye Başkan Bekir Yusuf Deniz ve  İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan konuşma yaptı.
Milletvekili Uçar; ‘Çocuklarımızı siyasi malzeme yapmayalım’
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, “Aslında biran önde devlet büyüklerimiz değerli hocalarımız ilim Yayma cemiyetinin önemini söylediler. Son dönemlerde ülkemizde milli ve manevi değerlerimize yapışan saldırıları yakından  takip ediyoruz. O camiayı uzaklaştırmak hedef göstermek gibi şeylerin içerisinde oldukları aşikar. Bizim toplumsal değerlerimize saldıranlara her zaman mücadele edeceğiz. Değer hocamızın ifade ettiği gibi bu cemiyetlerin bu yurtların heyecanını hevesini asla kırmasın. Z kuşağı gibi bir adlandırma var. O çocuklarımızı bir kalıbın içerisine sokmuşuz. Gençlerimizi siyasi malzeme yapılıyor. Gençlerimizin siyasi malzeme yapılmaması için elimizden geleni yapacağız”diye konuştu.
Vali Tutulmaz; ‘Bu cemiyet gönüllülük esası’
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bu bir iyilik harekatı yılının 70.yılındayız. Önemli hizmetleri olan bir cemiyet. Diğer taraftan insanlığa önemli bir katkı sunuyor. Gençlerimizi insani değerlerle yetiştirelim. Çok sayıda genç buralardan eğitim ve destek alarak bu günlere kadar geldi. Tabi ki bu gönüllülük esası. Buraya insanlar destek veriyor. Yaşamak için mücadele ediyorlar. Bu camiaya hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz. Bütünle kadar mili eğitimle iş birliği içerisinde vefa gibi şefkat gibi yarışmalara hizmet eden başta ilim Yayma cemiyet başkanı yöneticileri emek verenleri öğrencileri velileri ve öğrencileri tebrik ediyorum” dedi.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Son olarak törende dereceye giren öğrencilere Vali Tutulmaz, Mlletvekili Uçar,  belediye başkan vekili Yusuf Deniz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Protokol eserleri çok beğendi
Öte yandan dereceye giren öğrencilerin yapmış olduğu eserler belediye nikah salonu girişinde sergilendi. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Yusuf Deniz, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Cansız eserleri tek tek gezerek inceledi. Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri eserileri çok beğenirken, öğrencileri tebrik etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi