*** CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ülkemizin büyük kuruluşları nezdinde yaptığı girişimlerle TTK’ya ve Zonguldak madenciliğine büyük destek sağlıyor.

Daha önce BOTAŞ ve TPAO ile koordinasyon sağlayarak, bu kurumların alev sızdırmaz cihazlarını TTK Merkez Atölyesi’nden alınmasını sağlayan Deniz Yavuzyılmaz, MKEK Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrasında, MKEK’nin ürettiği hafif ve ağır silahlara ait parçaların Merkez Atölyesi’nde üretilmesi için iki kurum arasında koordinasyon sağlayarak, Zonguldak’ın savunma sanayiinde yer alması için önemli bir adım atılmasını da sağlamıştı.

Yavuzyılmaz’ın girişimleri sonucunda geçtiğimiz günlerde Zonguldak’a gelen MKEK yetkilileri Merkez Atölyesi’nde incelemelerde bulundu.

Kurtarma ekipleri TTK’dan

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TTK Genel Müdürlüğü arasında koordinasyon sağlayarak, TTK’dan emekli olan madenciler arasından herhangi bir afet anında hazır bulunacak kurtarma ekibi oluşturulması yönündeki çalışmalar devam ederken, yine Deniz Yavuzyılmaz’ın girişimleri sonucunda BOTAŞ da çalışan madencilerden bir kurtarma ekibi oluşturulması için harekete geçti.

CHP Zonguldak Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz’ın TTK’ya destek veren çalışmaları madencilik çevreleri ile Zonguldak kamuoyunda takdirle karşılanıyor.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi