Zonguldak Öğretmenevi karşısında bulunan Kozlu yolundaki Kredi Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurdunun yıkılarak yerine yenisinin yapılması amacıyla arazininGençlik Spor Bakanlığı ücretsiz olarak devredilmesi, Zonguldak Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi .Başkan Ömer Selim Alan Başkanlığı da gerçekleştirilen toplantıda birinci birleşimde komisyonlara gönderilen maddeler görüşüldü.

Mecliste Kozlu sahil yolu Öğretmen Evi karşısında bulunan mevcut Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 4 katlı 4 bloktan oluşan  970 kişilik öğrenci yurdu yıkılarak yerine 4 blok halinde 8 katlı ve 2200 kişi kapasiteli yeni öğrenci yurdu yapılacak.

Mevcut yurt binalarının bulunduğu arazinin Zonguldak Belediyesi'ne ait olması sebebiyle yeniyurt yapılması için arazinin Gençlik Spor Bakanlığı'na ücretsiz olarak devredilmesi konusu görüşüldü ve Zonguldak Belediye Meclisinde madde görüşülerek arazinin Gençlik Spor Bakanlığı'na yurt yapılması amacıyla ücretsiz olarak devredilmesinr oy birliği ile karar verildi. Mecliste ayrıca belediyenin 2021 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları ve cetvelleri görüşerek oy birliği ile kabul edildi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi