Zonguldak Barosu “Adalet ve Demokrasi Haftası'nı kutladı ve bu uğurda canlarını veren Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’u andı.
Zonguldak Barosu'ndan yapılan açıklamada adaletin ve demokrasini önemine değinilerek şöyle denildi:

RUHLARI ŞAD OLSUN
"Canlılar yaşamak için ne kadar havaya kadar suya muhtaçsa, toplum içinde hayatiyetini sürdürebilmek içinde   adalet ve demokrasiye  muhtaç olup bu nedenle de tüm insanların dünyevi güçlerden adalet ve demokrasi istemeye hakları vardır. Hayata geçebilmesi ise dayatmalara,haksızlığa ve baskılara susmadan, bıkmadan karşı çıkan halkla yerleşebilir. Kaldı ki  bu mücadele barolarımızın da asli görevidir. Çünkü karanlık işler çevirenlerin,yolsuzluk ve usulsüzlük batağındakilerin  en büyük düşmanıdır demokrasi ve adalet. Savunanların sesi kısılmamalı bu uğurda canlarını  verenler unutturulmamalı yeni nesillere anlatılmalıdır.
Aydınlanma ışığını  topluma aktaran ve faili meçhul şekilde bu uğurda canlarını veren Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’un vefatına isabet eden 24 ocak -31 ocak tarihleri arasında kutlanan adalet ve demokrasi haftası münasebetiyle kendilerini ve canlarını veren tüm aydınlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyor, bayrağın genç nesillere devredileceğini ve taşındığını bir kez daha ifade “Adalet ve Demokrasi Haftası'nı kutluyoruz..Görüldüğü gibi Uğur Mumcu'nun ifadesiyle bu uğurda can verenlerimiz bize ne kadar yakın unutmadık,kimi yaşayanlarda ne kadar ölü.Ruhları şad olsun"


Editör: Haber Merkezi