Cumhuriyetin 96. yılı kutlamaları kapsamında Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak şubesi tarafından ‘Karaelmasın çiçekleri’ konulu panel düzenlendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer konferans salonunda düzenlenen panele, bazı siyasi parti temsilcileri, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, GMİS Genel Teşkilatlanma Sektereru  Tayfun Demir, Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarının yan sıra çok sayıda davetli katıldı. 
Panelde konuşmacı olarak yerin alan eski ADD Zonguldak şube Başkanı ve eski tarih öğretmeni Şükran Karahasan, eski Zonguldakspor’lu futbolcu Halil Güngördü, eski akademisyen Kaptan Kaptangil, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Araştırmacı yazar Ekrem Zaman, Cumhuriyetin önemine değindiler, cumhuriyetin Zonguldak'a kazanırsan hakkında bilgi verdiler.

Atatürk Düşünce Dermeği Zonguldak şube başkanı Nazan Papila panelde yaptığı konuşmasında,  ‘’Bu şehrin nice çiçekleri var. 29 Ekim haftasında bir başlangıç yaparak yine yeni açan çiçeklerimizle buluşturmayı düşlemekteyiz. Kentin zamanla ihmal edilmiş kaderine terk edilmiş başarı öykülerini yazmış evlatlarıyla neden bir şeyler yapmayalım. Biz değerlerimizi saygı ve minnetle anacağız. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu değerlerimiz bizden sonraki nesillere de emanet olacak. Gücümüzü Atatürkçü ve cumhuriyet sevdalılarından alıyoruz. Desteklerinden ötürü emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi. Nazan Paoila konuşmasında şunları ifade etti:

"Kıymetli konuklarımız,Atatürkçü cumhuriyet sevdalısı dostlarımız hoşgeldiniz. Zonguldak Valiliğinin 96. Yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yer alan, Karaelmas’ın Çiçekleri adlı panelimize davetimizi kabul ederek aramızda olan siz değerli konuşmacılarımız sizler hoş geldiniz. Bizlere şeref verdiniz.
Sizler, Ulu  önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bağımsız, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin sanayileşme ve kalkınmada simge kenti olan Zonguldağımızın Karaelmas diyarının  çiçeklerisiniz. Bu şehrin kültürünü,ruhunu taşımaktasınız. Daha nice çiçekleri var bu şehrin,biz bu en anlamlı zamanda cumhuriyetimizin doğum gününe denk gelen 29 Ekim hafdasında sizlerle bir başlangıç yapıp sonrasında onları da Zonguldak halkıyla buluşturmayı düşlemekteyiz. Bir zamanlar, genç Türkiye Cumhuriyetinin parlayan yıldızı olan Zonguldak'ın o yıllarda modernleşme ve kültür devriminde de simgesi olmuş bu kentin zamanla ihmal edilmiş, hızla yalnızlaştırılıp kaderine terkedilmiş  hale getirilmesinden keder duymanın ötesinde sizler gibi kendi başarı öykülerini yazmış şehrimize de bu gururu yaşatmış evlatlarının bilgi ve katkılarıyla biraraya gelerek yeni bir kalkınma yeni bir başarı öyküsü yazabiliriz belki de kim bilir.
Değerli konuklarımız,Atatürkçü Düşünce Derneği bundan otuz yıl önce Atatürk ilke ve devrimlerine karşı yapılan saldırıların hız kazandığı bir dönemde, Ord.Prof.Dr Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Prof.Dr.Muammer Aksoy, Doç.Dr Bahriye Üçok’un aralarında bulunduğu birbirinden değerli aydınlarımız tarafından kurulmuş,yönetim kadrolarında genel başkanımızdan emekli orgeneral Şener Eruygur,Genel başkan yardımcılığımızı yapmış prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı,Dr.Necip Hablemitoğlu,Uğur Mumcu gibi  ilkelerimize devrimlerimize sahip çıkma pahasına canlarıyla bedel ödemiş yurtsever Cumhuriyet sevdalısı değerlerimizi barındırmıştır.
Cumhuriyetçi ve Atatürçü kimlikleri ve yılmadan, korkmadan aydınlanma yolunda verdiği mücadeleleri sonucu hainlerce canlarına kastedilen o değerlerimizi biz herzaman saygı ve minnetle anacağız, unutmayacak, unutturmayacağız.Taşıdıkları bayrağı bizden sonraki nesillere devretmek biz ve yetiştireceğimiz bu güzel vatansever Atatürkçü gençlere emanettir.Biz Atatürkçü Düşünce kadroları ülkenin her köşesinde  326 şube 35 temsilcilik ve altmışbine yakın üyemizle; yurtdışında çeşitli ülkelerde faaliyette bulunan örgütlerimizle ve sayıları gün gün artan gençlik örgütlerimizle çok büyük bir aileyiz. Güçlüyüz ve gücümüzü bu ülkenin sizler gibi ilkelerine bağlı, Atatürkçü, Cumhuriyet sevdalılarından alıyoruz. Hep birlikte daha aydınlık günlere ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını daha büyük kıvanç ve coşkuyla kutlama özlemi ve kararlılığıyla sizlere  saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Panelimizin hazırlığında ve tasarlanmasında başından bu yana ,her konuda desteği ile yanımızda olan titizlikle en mükemmel şekilde sizlerin karşısına çıkarabilmemiz  için emek veren Sayın Ekrem Murat Zaman’a, Şükran Karahasan başkanımıza,yine en başından beri toplanma aşamalarımızda Devrek’ten kalkıp gelip bize bilgi birikim ve önerileriyle yol gösteren hatta panelimizin isim babası olan:) Hamit Kalyoncu öğretmenimize, başkanımıza; ZOKEV başkanı Sayın Kürşat Coşgun’a, desteklerinden ötürü Zonguldak Belediyesine,bu salonu bize tahsis eden şimdi de aramızda olarak bizi onurlandıran değerli GMİS yönetim kurulu değerli  başkan ve yöneticilerine;
Sınav dönemlerinde olmalarına rağmen tüm 29 Ekim süreçinde ve bu panelimizde gönüllü olarak sunumda görev almak isteyen sevgili ADD gençlerimiz Buket Altıntaş ve Uğur Varlı’ya ve şu an bizimle bu salonda ev sahipliği yapan tüm Zonguldak ADD gençliğine;Mustafa Kemal’in askerlerine kendim ve yönetim kurulum adına sonsuz teşekkürler"
(Haber-Ercan Demir)

"""""

Editör: Haber Merkezi