Zonguldak'ta 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı.
Madenci Anıtı önünde engelliler toplanarak Valilik önüne kadar Kilimli Şükrü Yavuz Ortaokulu bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüne gerçekleştirdiler.
Kortej yürüyüşüne Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Anadolu Engelliler Birliği Derneği Şubesi Başkanı Fehmi Dinç, Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas ile çok sayıda engelli okulları öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Valilik önünde sonaeren kortej yürüyüşü sonrası Anıta çelenk sunumu töreni düzenlendi.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi başkanı Hüseyin Şirin anıta çelenk sunduktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde İstiklal Marşı'mız okundu.
İstiklal Marşı okunurken özel eğitim öğretmenleri tarafından İstiklal Marşı'mız işaret dili ile okundu.
Törende Anadolu Engelliler Birliği Zonguldak şubesi yönetim kurulu üyesi Nesrin Atik yaptığı konuşmada "Engellilere acımayın saygı duyun" diyerek 10-16 Mayıs Engelli haftası kutladığını ifade etti.

Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin'de yaptığı konuşmada engellerin sağlık kurulu raporları sıkıntısını devam ettiğini ayrıca bakım parası konusunda engellinin birlikte yaşadığı ailesinde değil kendisinin gelirinin esas alınması gerektiğini ifade ederek sorunu düzeltilmesini istedi.

Tören engelli öğrencinin okuduğu şiirlerle sona erdi 
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi