Zonguldak 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Zonguldak Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle, Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.
Törene, Tabip Odası Başkanı Eksal Kargı ve yönetim kurulu üyeleri, ZBEÜ öğretim üyeleri  ve sağlık çalışanları katıldı.
Törende Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı'mız okundu.
Koronavirüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anarak konuşmasına başlayan Zonguldak Tabip Odası Başkanı Eksal Kargı, "14 Mart 1837 tarihinde, "Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire" adlı Tıp okulunun açılması, ülkemizde modern Tıp eğitiminin başladığı tarih olarak kabul ediliyor. Tıp bayramı kutlamalarının başlangıcı ise Tıp eğitiminin başlamasından yıllar sonra, yine  14 Mart'ta ama bu kez 1919' da. İstanbul'u işgal eden yabancı işgal kuvvetlerine karşı Tıp öğrencilerinin düzenlediği, devrin vatansever hekimleri tarafından da destek bulan protesto gösterisi ile aslında Tıp mesleği mensuplarının yurtseverlik harekatı olarak başlamış. Bu anlamlı günde, tüm meslektaşlarımızın ve her an yanımızda olan sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlarız" dedi.
Zonguldak Tabip Odası Başkanı Eksal Kargı konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk'ün "Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz" sözleriyle tamamladı. (Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi