Vali Mustafa Tutulmaz, “Trafik kazalarında %50 düşüş var bu sevindiricidir. Ancak hedefimiz sıfır kaza sıfır risktir” dedi.

İçişleri Bakanlığınca 2021-2022 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Uygulaması doğrultusunda; düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, trafik konusunda toplumsal farkındalığın arttırılması, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Valilik önündeki yaya kaldırımında  Vali Tutulmaz'ın katılımıyla "YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK" mottosuyla bir etkinlik düzenlendi.

Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar ile çok sayıda Emniyet ve Jandarma trafik üst düzey yetkilileri katıldı.Vali Mustafa Tutulmaz etkinliği takip için gelen gazetecilere ve ayrıca vatandaşlara kırmızı düdük ve 5 adımda yaya güvenliğini içeren broşürler dağıttı.Vali Tutulmaz trafikte seyir halinde durduğu araçlara  broşür takdim etti, çikolata ikram etti ve Trafik kurallarına uyması çağrısında bulundu.


Bugüne kadar yapılan uygulama ile birlikte trafik kazalarının %50 oranında düşüş yaşandığına dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, yapılan bu uygulama da önceliğin yayalara olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:  “ Bilindiği üzere 2021 yılında cumhurbaşkanlığı genelgesi ile karayolu güvenlik stratejisi kabul edilmiştir.Ayrıca 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak şekilde karayolu Eylem planı hazırlandı.Eylem planı çerçevesinde zaman zaman trafik güvenliği vatandaşlarımızın ve yayaların güvenliği konusunda değişik programlar yapıyoruz Ve bugün de buna benzer bir etkinlik yapıyoruz.Her etkinliğe değişik bir motto ile çıkıyoruz ve bugünde veya güvenliği ile ilgili etkinlik yapıyoruz.Yayalar olarak kendi güvenliğimizi kendimiz almamız gerekiyor. Güvenli olmanın yolu da dikkatli olmaktan ve kurallara uymakdan geçiyor.  Bugüne kadar yapılan uygulamalarda önemli bir sonuç aldık ancak bazı yayaların kurallara uymadığı görülüyor.Bu konuda ekiplerimiz yayaları uyarıları yapıyorlar ve ceza kesiyorlar. Ceza kesmek sadece bu işin bir kısmı önemli olan vatandaşlarımızın bu konuda bir işlenmesidir.Yapılan uygulamalar ile Türkiye genelinde kazalarda %50 oranında düşürüldü.Şekilde Zonguldak’ta da trafik kaza oranı %50 oranında düşmüştür”  dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi