Vali Osman Hacıbektaşoğlu yatırımları anlattı.
"Zonguldak'tan sisteme günlük 4 trilyon metre küpe yakın günlük doğalgaz basılıyor" diyen Vali Vali Hacıbektaşoğlu şunları söyledi:

"Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yatırımı 24.5 milyar lira. Zonguldak'ın en büyük birinci olan projesi. Türkiye'nin gururu olan ve Türkiye'nin büyük bir başarısı. Çok büyük bir proje, ülkemizin en önemli projelerinden bir tanesi. Sakarya gaz sahasında birinci fazda şu anda on kuyunun yedincisi devreye alınmak üzere, bugün itibariyle 4 trilyon metre küpe yakın günlük gaz basılıyor. Ulusal gaz şebekesini, BOTAŞ hatlarını ihtiva tabii bugün itibariyle toplantıda bilgi verdiler. Daha önce sayın genel müdürümüzle geçen günlerde bir açıklama yapmıştı. Tabii 3.9 oranında orada toplantıda da sayın yetkili arkadaşımız ifade etti. Şu anda yatırım çalışmaları planlandığı gibi devam ediyor. Bunun dışındaki projelerimizi de takip edeceğiz. 
Yine karayollarının ve BOTAŞ'ın projeleri var. Onlar da devam ediyor. İkinci ve üçüncü sırada. Tabii burada Zonguldak geçişi var. 
Karayollarının 12 kilometrelik bir hattı var. Bunun proje çalışmaları son aşamaya geldi. İnşallah 2024 yatırım programına alınması için uğraşacağız. 

Yine Ereğli Çevre yolu projesi yatırım programında. Onun da bir an önce inşaat çalışmaları ihale edilip inşaat çalışmalarının başlamasına devam edeceğiz. 

İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ FAZ 2024 YILI SONUNDA ZATEN TAMAMLANIYOR

Yine BOTAŞ'la üçüncü sırada en büyük projelerden biri, tabii birçok proje var. O da devam ediyor. Planlandığı gibi 2024 yılında Karadeniz, Sakarya, Gaz Sahası'ndan çıkıp iş zaten şu anda ulusal şebekeye veriliyor. Yalnız onun daha ikinci, üçüncü fazı da şu anda devam ediyor.
Düzce ilinde ve Sakarya il sınırları içerisinde kalan ikinci, üçüncü faz inşa çalışma devam ediyor. Onlar da 2024 yılı sonunda zaten tamamlanıp bitmiş olacak." 

Kaynak: Ercan Demir