Günlük kiralık evlere sertifika zorunluluğu getirilecek. Zonguldak'ta son aylarda turizm alanında çok önemli, pozitif gelişmeler yaşanıyor. Zonguldak Valiliğinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ve odaların girişimleri sonucunda kentte gelişen turizm sektörünün en önemli eksiklerinden birisi konaklama olarak gösteriliyor. Zonguldak'ta bu ihtiyaç çok ciddi olarak hissediliyor. Kültür ve Turizim Bakanlığı tarafından ise konaklama sorunu yaşanan iller için yeni bir hamle yaptı. Bu girişimle birlikte hem turizmde konaklama sorunu ortadan kalkacak, hem de günü birlik evlerin amacı dışında kullanılmasa önlenmiş olacak.

BAKANLIK ÇALIŞMA BAŞLATTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı, günlük kiralık evlerle ilgili çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bu evlere sertifika zorunluluğu getirileceğini ve otellerde olduğu gibi konaklayan kişilerin bilgilerinin ilgili kurumlarla paylaşılacağını belirtti. Ayrıca, elde edilen gelirin vergisinin ödeneceği bir sistem oluşturulacak. Bakanlık, bu tip kiralamalara karşı olmadıklarını ve dünyadaki gibi kayıt altına almayı hedeflediklerini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günlük kiralık evlerle ilgili çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Bu evlere sertifika zorunluluğu getireceğiz, bakanlığa yapılacak başvuru ile bu belge alınacak. Ayrıca, otellerde olduğu gibi bu evlerde konaklayan kişilerin bilgileri de ilgili kurumlar ile paylaşılacak. Elde edilen gelirin de vergisinin ödeneceği bir sistem olacak" dedi.
KISA SÜRE İÇİNDE UYGULAMAYA KONULMASI BEKLENİYOR
Bakanlık olarak bu tip kiralamalara karşı olmadıklarını kaydeden Ersoy "Dünyadaki gibi bunu kayıt altına almayı hedefliyoruz. Bu konudaki ilgili mevzuat çalışması yıl sonunda tamamlanacak" dedi.

(Haber Merkezi)