Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Avrupa Devrekliler Derneği tarafından  toplanan yardımlarla alınan yardım malzemeleri Zonguldak Kızılay Şubesine Teslim edildi. Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Avrupa Devrekliler Derneği tarafından ortaklaşa olarak Zonguldak'taki afet zedelere dağıtılmak üzere içinde 60 çadır, 500 tane -30 dereceye dayanıklı uyku tulumu, 167 tane Ranza ve  engelli arabasının bulunduğu yardım tırı Zonguldak'a ulaştı.Yardım tırını Vali Yardımcısı Mehmet Türk Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Avrupa devletlerden ne Türkiye Sorumlusu Dr.Bünyamin Altundal ile Kızılay Şube Başkanı Murat Kanlı karşıladı. Yardım tırı ile birlikte Avrupa Devrekliler Derneği Başkan Yardımcısı İlyas Korkut ve Avrupa Devrekliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Terzi'de Zonguldak'a geldi. Gelen yardım malzemeleri sırlardan indirildi.
Vali Yardımcısı Mehmet Türk;
"Malumunuz Kızılay bizim en büyük hayırsever kuruluşumuz. Barışta, savaşta, her türlü afette, her türlü olumsuz koşullarda vatandaşlarımızın yardımına koşan yüz akı kuruluşumuz. Deprem sırasında da çok önemli yardımları oldu biliyorsunuz. Bu tır da Almanya'da, Avrupa'da yaşayan Zonguldaklı hemşerilerimiz topladıkları bir takım yardım malzemeleri göndermişler. Zonguldak Kızılay'ına teslim etmek üzere göndermişler. Biz de onu teslimat üzere buraya geldik. Ben hayrı yapan bütün Zonguldaklı hemşerilerimize, Avrupa'daki Avrupalı  hemşerilerimize çok teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar."

MURAT KANLI: KIZILAY OLARAK BİZ VEREN EL İLE ALAN EL ARASINDA KÖPRÜYÜZ
Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Murat Kanlı ise ;
“ Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Avrupa Devrekler Derneği'nin ortaklaşa planladıkları yardımlar bugün bize ulaştı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Daha önce de çok sayıda tür deprem bölgesine gönderdiler. Biz bunları biliyoruz. Allah razı olsun. Biz Kızılay olarak veren el ile alan el arasında köprü vazifesi yapıyoruz. Bu şekilde Yardımları en iyi şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yardımlar Zonguldak ilimizdeki afetzededeler için evet gelen yardımlar Zonguldak ilimizde ihtiyacı olan afetzedeler var ise bu gelen yardımlarla ilgili öncelikle onlar arta kalanda afet bölgelerindeki afetzedelere deprem bölgesine göndereceğiz. Teşekkür ederiz.

ALTUNDAL: SADECE GURBETÇİLERİMİZ DEĞİL ALMANLAR DA DESTEK VERDİ
Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Avrupa Devrekliler Derneği Türkiye Sorumlusu Dr.Bünyamin Altundal ise;
Avrupa zonguldaklılar ve Avrupa Devrekliler Derneği tarafından ortaklaşa devam eden ve organizesi aralıksız süren  yardım çalışmaları kapsamında afet bölgelerinde ve deprem bölgelerinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmak üzere Zonguldak Valiliği ile Koordineli ilimizin Kızılay şubesi başkanlığına yaklaşık 200.000 euro maddi değeri olan yeni Çadır, Yatak,Uyku Tulumu, Engelli araçları gibi yardım eşyası göndermiş bulunuyoruz. Bilindiği bilindiği gibi sadece deprem olduğu günlerde değil insanların günlük en az 3 kez yemek ihtiyacı olduğunu, diğer mağduriyetleri ve ihtiyaçları giderilinceye kadar yardımlarımız sürmektedir bizlere güvenip Maddi destek veren,Para Bağışı yapan yardımseverlerimizin sayesinde bu faaliyetler düzenli sürüyor. Gerek gıda yardımı gerek Eşya  yardımlarımız, Yardımsever  İnsanlarımızın  derneğimize yaptıkları maddi olarak Para bağışları ile ülkemizin her noktasında meydana gelebilecek afet zedeler için düzenli olarak faaliyetlerimiz sessiz sedasız devam etmektedir. Bu kapsamda Zonguldak Valiliği / Zonguldak Kızılay Başkanlığı ve Avrupa zonguldaklılar Derneği /Avrupa devrekler Derneği ortaklaşa çalışmalarımız bölgemize devam edecektir.Avrupa Zonguldaklılar Derneği camiası olarak yaklaşık 25 yıldır bölgemize hassasiyetiniz kesintisiz devam ediyor,Zonguldak Şehit Aileleri Binası  Yapımında,Hastanelerimize Mobil Diyaliz Makine Bağışı,Üniversite öğrencilerimize Burs, Ödeme yaparak satın alınan Pandemi döneminde  Sıhhi ve Tıbbi malzeme Bağışları gibi daha nice yardım  çalışmalarımız devam etmektedir.Sağlıklı bir şekilde örgütsel yapımız sayesinde ,Kamu Yararına faaliyetlerimizle  hem Avrupa' da hem Türkiye’de bağımsız tarafsız duruşla, ayrıştırmadan barış ve yardım köprüsü görevi üstlenerek  düzenlediğimiz çalışmalarımız Almanya Kamuoyu tarafından defalarca da takdir edilmiştir.Ayrıca Avrupa/ Zonguldak iletişim hattında Havalimani sıkıntıları devam etmektedir, bize gelen yolcu şikayetleri uyarınca çok Önemli bir derecede yetersizlikler mevcuttur yolcu uçuşların daha konforlu devam ettirilmesi için bagaj bırakma sorunu gibi sıkıntıların  Pist yetersizliğinden de kaynaklandığı bir gerçektir, bu nedenle Havalimanı konusunda tekrar bir lobicilik faaliyetlerimize devam edeceğiz.

KORKUT: BİZLER BURANIN EVLADIYIZ
Avrupa Devrekliler Derneği Başkan Yardımcısı İlyas Korkut'da;
"Zonguldak Devrek doğumluyum. Avrupa'da yaşıyorum. Avrupa'da ki Avrupa Zonguldaklılar ve Devrekliker Derneği'nin ortaklaşa düzenlermiş olduğu bağış kampanyasında bütün Avrupa'da yaşayan kardeşlerimiz adına şu anda bu emanetleri sizlere teslim etmek için biz buralardayız.  Afetzedelerimiz için bütün yardımsever kardeşlerimizden toplamış olduğumuz yardımlarımızı ilimiz Kızılay Derneği'ne bağışta bulunarak buradaki zor durumda kalan bütün kardeşlerimize ve Türkiye'nin her bir tarafında zor durumda bulunan tüm kardeşlerimize yardım amaçlı yapıyoruz. Ve biz bunu bir görev olarak biliyoruz. Biz buranın evladıyız. Buranın çok güzel olmasını istiyoruz. Bütün insanların barış, huzur içerisinde yaşamasını temenni ediyorum." dedi.

(Haber –Ercan Demir)