Genel Maden İşleri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 1000 kişinin deprem bölgesinden alınacağı iddialarına inanmak istemediklerini ifade etti. Bunu Zonguldak'a ihanet anlamına geleceğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil bunu kesinlikle kabul etmeyeceklerini ifade etti. Yeşil,  Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na alınacak 2000 işçi için alım şartlarının usul ve esasının bu hafta belirleneceğini ifade etti. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ayrıca Yenice'den TTK'ya işçi alınmasına taraftar olduklarını da ifade etti. GMİS Genel Başkanı Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil gazetecilerin gündeme ilişkin soruların cevaplandırarak şunları söyledi;

TTK'YA ALIMLARDA USUL VE ESASLAR BU HAFTA BELİRLENECEK
"Sayın Cumhurbaşkanımızın biliyorsunuz 1000 kişi açıklamasından sonra Zonguldak ziyaretiyle bu 1000 kişiyi 2000 kişi olarak güncelledi. Tabii tarih olarak da Ağustos ayı içinde bu arkadaşlarımızın çalışma hayatına başlayacağım görüldü. Geçen hafta itibariyle de Enerji Bakanlığı, kurum ve diğer bakanlık yetkileriyle beraber yapılan toplantı sonucunda da ağustos ayının ilk haftasıyla beraber işçi alımları için müracaatların başlayacağı açıklandı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hafta  sonunda da usul ve esaslar tam netleşir ve başvurular başlayacağını düşünüyoruz. Onunla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Zonguldak'ımıza hayırlı olsun. Çünkü Türkiye Taş Gönüllülük Kurumu'nun bu işçi alımına büyük ihtiyacı vardı. Sonunda da nihayet sonuca ulaşacağız inşallah.

1000 KİŞİNİN DEPREM BÖLGESİNDEN ALINACAK İDDİALARINI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ VE BU ZONGULDAK'A İHANET OLUR
Tabii bugün itibariyle bu 1000 arkadaşın deprem bölgelerinden alınacağı gibi bir söylenti çıktı. Tabii bunun aslı şu an itibariyle böyle bir şeyi yok. Türkiye Kömürü Kurumu işçi alımlarıyla ilgili yönetim kurulu yetkili kurulları var ve onlardan aldığımız bilgi beraber şu an itibariyle böyle bir şeyin olmadı söylendi. Bizlerin de böyle bir şey haberi yok.  Anladığım kadarıyla vekillerimizin de bir haberi yok. Tabii bu haberin doğruluğu tabii araştırıyoruz. Ama böyle bir şey varsa da bunu kabul etmemiz tabii ki mümkün değil bu Zonguldak'a yapılmış en büyük ihanetlerden biri olur diye düşünüyoruz. Çünkü  madencilik zor bir meslek.   Deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın da tabii ki ihtiyaçları vardır ama onları da başka iş sahalarında değerlerimiz yerini düşünüyoruz. Çünkü yollar çok yoğun bir sıkıntı içinde. Enkazların altında kalıp da kurtulmuş arkadaşlarımız. Onların madenlerde çalışacağını düşünmüyoruz bile.  Tabii ki bunun alım yani böyle bir düşünmek bile tabii ki bizim için çok doğru değil. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz.

KABUL ETMEYİZ
İddialar doğru çıktığı takdirde tepkiniz ne olur sorusuna GMİS Genel Başkan Hakan Yeşil;
"Kesinlikle biz bunu kabul etmeyiz. Yani öyle bir şeyin zaten olacağını düşünmüyoruz. Buna sonuna kadar tepkimizi koyarız" şeklinde konuştu.
AZERBAYCAN ZİYARETİ
Hakan Yeşil;
"Azerbaycan'daydık. Geçen hafta 4 günlük kardeş ülke Azerbaycan'daydık. Tabi Azerbaycan'daki gündemde artık devletlerinin, işçiler için, işçilerinin ortaklaşa bir konfederasyon, iş konfederasyonu kurma çalışmaları vardı. Onun altyapıları oluşturuldu. Sayın Başkanımızla  bizler adına toplantıya katıldı. Bizler teşvik ettik. İmzalar atıldı. Türk devletleri için de hayırlısı olur inşallah" dedi.
MADENCİNİN ALIM GÜCÜ AZALDI
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil;
"Artan zamlar var.Madencinin de alım gücü azalıyor. Tabi bu bir ülke sorunu. Sadece madencinin değil. Tüm vatandaşlarımızın alım gücü düştü. Bunu da dile getiriyoruz. Bunu da söylüyoruz." Dedi.

YENİCE'NİN TTK İÇİN AYTI BIR ÖNEMİ VARDIR. YENİCE BEDEL ÖDEMİŞTİR VE YENİCE'DEN TTK'YA ALIM OLMALI

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil;
"Yenice yani Karabük'te Kardemir'in kendi bölgesinden işçi alması tabii ki bölge halkımızı rahatsız etti. Ama Yenice'nin  Türkiye Kömürlük Kurumu için ayrı bir özelliği vardır. Çünkü bedel ödemiş insanlar. Çok şehidimiz var.Yıllarca hizmet vermiş bölgenin tabii ki dışarıda kalmasını istemiyoruz.  Bunu da dillendirdik, dile getirdik, tabii bunun için yetkili merciler var. Onlar bununla ilgili bir çalışma yapıyorlar. Yakın zamanda o da netleşir"

(Haber – Ercan Demir)