Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, kuruma alınan işçilerin yüzde 70'inin il dışından alındığını açıklayıp, ERDEMİR yönetimine sert eleştiriler yöneltmesinin ardından, ERDEMİR yönetimi tarafından tam tersi bir açıklama yapılarak yeni işçilerin yüzde 70'inin Ereğli ve Zonguldak il sınırları içinden alındığı söylendi.

Kamuoyuna yansıyan ve birbirini yalanlayan iki ayrı açıklama kamuoyunun kafasını karıştırdı.

İki açıklamadan birinin doğru olabileceğini söyleyen vatandaşlar, " Bu iki açıklamadan birisi doğru değil… Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık mı, yoksa ERDEMİR yönetimi mi doğruyu söylemiyor, birbirinin zıddı iki doğru olmaz" şeklinde konuşuyor.

Öte yandan Ereğli'den gelen kulis bilgilerine göre, ERDEMİR yönetiminin İstanbul ve Zonguldak dışından kuruma aldığı işçilere önceden Ereğli'den ikamet belgesi aldırdığı, il dışından geldiklerini kesinlikle kimseyle paylaşmamaları, aksi halde işlerini kaybedecekleri yönünde baskı uygulandığı bildiriliyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısından ERDEMİR'in işçi alımlarının yüzde 70'ini il dışından gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, KARDEMİR işçi alımlarında olduğu gibi en az bir yıl süreyle Zonguldak'ta ikamet şartı aranması gerektiğini ifade etmiş ve ERDEMİR'in " Ereğli'ye zulüm ettiğini" söylemişti.

ERDEMİR'in, Halil Posbıyık'ın açıklamasına yalanlamak anlamına gelen açıklaması karşısında ise Halil Posbıyık'ın ne söyleyeceği merak ediliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz